Vaatepankki etsii tiloja Alajärveltä ja Lappajärveltä

Hanna Kujala ja Anu Pihlaja tapasivat viime viikolla Moms for Kidsin vapaaehtoisväkeä. Vaatepankin toiminta toivotaan saatavan pian käyntiin Alajärvellä ja Lappajärvellä.
MOMS FOR KIDS ry etsii Alajärveltä ja Lappajärveltä tiloja Vaatepankkia varten. Yhdistyksen Sinä et ole yksin -hankkeen työntekijät Anu Pihlaja ja Hanna Kujala tapasivat viime viikolla yhdistyksen vapaaehtoistyöntekijöitä kaikissa sen toimialueen kunnissa.

Moms for Kids perusti ensimmäisen Vaatepankkinsa Vimpeliin neljä vuotta sitten, ja jo silloin oli ajatuksena, että myös Lappajärvelle ja Alajärvelle halutaan perustaa omat yksiköt.

–Keskusteluja Vaatepankin saamisesta Alajärvelle on käyty perusturvan kanssa hyvässä hengessä jo pitkään, mutta koronakoettelemus on omalta osaltaan hidastanut prosessia. Saimme perusturvalautakunnalta avustuksen vuokraan, mutta tilan löytäminen on osoittautunut haastavaksi, kertoi Pihlaja.

Vimpelissä on koettu, että sijainnin on hyvä olla keskeinen, eli tilan olisi oltava keskustassa tai sen läheisyydessä, sisäilmaltaan terve ja kustannuksiltaan edullinen, sillä toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja maksuttomuuteen. Alajärvellä moni keskustan vapaa liiketila tai muu kiinteistö on sisäilmaongelmainen.

–Voisi olla myös niin, että keskustassa olisi pienempi tila ja jossakin kauempana isompi lämmin varasto.

Tarkoitus on, että Alajärven ja Lappajärven Vaatepankit toimisivat erillisinä yksiköinään paikkakunnan omien vapaaehtoisten voimin, mutta yhteistyötä tehtäisiin kaikkien kolmen yksikön kesken. Ennen tilan hankkimista on siis oltava ihmiset, jotka haluavat toimintaa pyörittää.

–Alajärven tapahtumasta jäi hyvä tunne: tuli olo, että paikalle kokoontunut väki on kiinnostunut ja motivoitunut aloittamaan Vaatepankki-toimintaa, kunhan vain tilat saadaan. Paikalla oli kymmenkunta vapaaehtoista.

Lappajärvellä Vaatepankin perustamisesta keskusteltiin kuuden hengen voimin.

–Erityisesti Lappajärvelle toivoisimme lisää Vaatepankin pyörittämisestä kiinnostuneita mukaan, tuntuma on, että toiminnalle olisi siellä tarvetta.

–Moni vapaaehtoinen on ollut mukana ensin asiakkaana, jolloin on herännyt halu olla itsekin auttamassa. Meillä voi olla samaan aikaan molempia, Hanna Kujala kertoi Alajärven tilaisuudessa.

–Vimpelissä meitä oli 13, kävimme lähinnä läpi jo olemassa olevaa toimintaa. Oli mukava tavata niitä vapaaehtoisia, jotka pääsivät paikalle, tapaamiset kun ovat olleet koronavuonna vähissä. Jokaisen kunnan toimintaan saa tulla edelleen mukaan, näitä tapaamisia tullaan järjestämään aina välillä lisää, lupasi Pihlaja.

Kaiken kaikkiaan yhdistyksen toiminnassa on mukana on noin 50 vapaaehtoista.

VAATEPANKKI toimii tällä hetkellä Vimpelissä Järviseudun Sairaalan tiloissa. Sieltä lahjoitetaan maksutta lasten, nuorten ja myös aikuisten vaatteita, kenkiä ja harrastusvälineitä sekä suoraan asiakkaille, että perusturvan perhepalveluiden kautta. Vaatteiden keräyspiste on Alajärvellä Vuokrakirppis Adeliinassa. Lahjoitustavaraa voi viedä Vaatepankille esimerkiksi ruokajaon yhteydessä joka kuun toisena lauantaina: hyväkuntoista ja puhdasta, sellaista, mitä on ilo antaa eteenpäin.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.