Tervetuloa olemaan, elämään ja viihtymään Etelä-Pohjanmaan Järviseudulle!

Julkaistu:

Järviseutulaisuudessa pohjalaisuuksien erityispiirteet ovat tiivistyneet sielunmaisemaksi, missä sisäinen uho tuottaa sinnikkyyttä, yritteliäisyyttä ja isoja tahtotiloja. Ammennetaan rakkaan kotiseudun historiasta, mutta katsotaan kiinnostuneena tulevaisuuteen ja eletään tässä päivässä. Järviseudun maisemaa hallitsee Ähtävänjoen vesistö. Euroopan suurimman kraatterijärven Lappajärven rannoille kätkeytyy tuhat tarinaa ja aarretta vimpeliläisten ja lappajärveläisten kerrottaviksi. Tunnelmaltaan kiehtova Välijoki yhdistää Lappajärven ja satasaarisen Evijärven. Evijärven monipuolinen ja linnusto ja saarten tuoma rauha tarjoavat ainutlaatuista luontoa nautittavaksi kaikille aisteille. Järviseutu on myös geologisesti mielenkiintoista aluetta. Kraatterijärvi Geoparkin sivusto tarjoilee yksityiskohtaista tietoa ja esittelee geologisia kohteita Lappajärven törmäyskraatterin ympäristöstä. Kraatterijärven Georeitti esittelee monipuolisesti alueen maa- ja kallioperägeologiaa ja pieneltä osin myös historiaa. 

Tääll` on keskellä metsän ja vetten 
kansa ahkera auran ja työn, 
joka tuntevi taattojen retken, 
jolla innosta paisuvi syön. 
Meille laineet on antanut laulajamielen, 
lehdot ja halmehet sointuvan kielen. 
Usko on pilvistä piirtynyt rintaan 
ja tarmo on taistojen hintaa. 

Vimpeli, Lappajärvi ja Evijärvi ovat kuntina pirteitä ja innostuneita. Innostu sinäkin! Kunnissamme peruspalvelut ovat toimivia, työllisyys hyvällä tasolla ja asuminen turvallista. Paikalliset yritykset ovat oman alansa erikoisosaajia, jotka seuraavat aikaansa ja kehittävät toimintaansa innovatiivisesti. Monipuolisen ja vireän yritystoiminnan ansiosta arjessa tarvittavat tuotteet ja palvelut löytyvät läheltä. 
VisitKraatterijärvi – sivusto kokoaa yhteen matkailualan palvelut ja osaajat. Löydät sivustolta majoitusta, tekemistä, kokemista ja nähtävää. Vimpelin pesäpallohurma, Lappajärven Kivitipun alueen majoitus, ravintolatoiminta ja golfkenttä sekä Evijärven Uittoperinnealue ja luontopolku ovat ehkä tuttuja jo ennestään. Kannattaa tutustua myös Vimpelin uuteen rakenteilla olevaan kuntalaisten olohuoneeseen, Lappajärven perinteiseen Kotiseutumuseoon vaihtuvine näyttelyineen ja Evijärven laajaan talonpoikaismuseon Väinöntaloon.

Alueellamme toimii valtava määrä aktiivisia yhdistyksiä ja järjestöjä, joiden toiminta elävöittää arkeamme. Monet isot ja pienet tapahtumat syntyvät yhteisöjen ponnistamina. Tapahtumat tuovat iloa ja elävöittävät kuntiamme pitkin vuotta. Tapahtumista pysyy parhaiten kärryillä seuraamalla tapahtumakalenteriamme ja liittymällä Järviseudunsanomien kesäasukasrekisteriin. Järviseudulla osataan ja halutaan tehdä yhdessä. Kraatterijärven Ihmeet ovat meidän kaikkien yhteistä pääomaa.  
Vimpeli, Lappajärvi ja Evijärvi ovat panostaneet viime vuosina paljon kuntalaisten viihtyvyyteen, liikuntaan, vapaa-aikaan ja harrastusmahdollisuuksiin. Kesäasukkaamme ovat tärkeä osa kuntalaisiamme ja toivomme, että myös kesäasukkaamme löytävät mahdollisuutemme ja viihtyvät meillä! Meille saa muuttaa myös pysyvästi, tervetuloa!

Meill` on Lappajärven siintävä selkä 
sekä Vimpelin vaarat ja maat. 
Eikö Evijärven satasaaret helkä, 
soita Alajärven pellot ja haat. 
Tääl` on lapsena kehtoni keinunut kerta. 
Rinnasta maamon sain sankariverta, 
jolla nyt suot minä laihoiksi nostan 
ja kansalle onnenkin ostan. 

Mikko Huhtala, Evijärven kunnanjohtaja 
Sami Alasara, Lappajärven kunnanjohtaja 
Sam Leijonanmieli, Vimpelin kunnanjohtaja 
Susanna Keskinen, Kraatterijärven toimijat ry, puheenjohtaja 
#järviseutu #vimpeli #lappajärvi #evijärvi #montasankaria #supersuomi #kesäasukkaat 
Säkeistöt otteita Järviseudun marssista, säv. & san, Kaarlo Kultalahti 

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.