LAPPAJÄRVEN vuoden 2020 suurimmat kalat

LAPPAJÄRVEN vuoden 2020 suurimmat kalat -kilpailu on ratkennut. Koronatilanne rajoituksineen on sotkenut kilpailun tulosten julkaisua. Perinteistä palkintojen jakamista ei myöskään ole pystytty järjestämään. Kalailmoituksia vuodelta 2020 tuli normaalia vähäisemmin. Koronalla on varmasti tähän(kin) oma vaikutuksensa. 

–Kalastuksellisesti vuosi on kuitenkin pysynyt vilkkaana ja valtakunnallisesti kalastuslupia on myyty enemmän kuin pitkään aikaan. Verkkolupia kalastuskunnittain on myyty enemmän kuin koskaan aiemmin, Tuomo Savola tietää kertoa. 

Tieto järven isoimmista pyydetyistä kaloista auttaa kalastuskuntia. Sen perusteella voidaan päätellä, mihin suuntaan kalakanta on kehittymässä. Tässäkään asiassa vuodet eivät ole toistensa veljiä, vaan tietoa on seulottava pitemmällä aikavälillä.  

Kirjatuista ja tilastoiduista tuloksista kalojen mitoista, painosta ja pituudesta sekä pyyntivälineestä, -paikasta ja -ajankohdasta jää kirjallinen dokumentti, eikä asia jää vain muisteluksi huoltoaseman kahviossa. Moni on teettänyt trofeen pyytämästään kalasta. Näin dokumentoitu saalis on konkreettinen todiste.  

Vuodelta 2021 toivotaan aktiivista osanottoa uuteen kilpailuun, joka on alkanut heti kalenterivuoden alusta. Kilpailu jatkuu vuoden loppuun saakka ja tulokset voi ilmoittaa Tuomo Savolalle tai Mikko Purolle.  

Kalastuskunnat ovat istuttaneet järviharusta jo muutaman vuoden ajan. Toivotaankin tietoa, onko järviharjusta saatu saaliiksi ja mitä kokoluokkaa. Varhaisemmasta istutuksesta olevien yksilöiden koko tulisi olla noin 20 senttimetrin luokkaa. Tyypillisesti järviharjukset hakeutuvat karikkojen läheisyyteen ja matalaan veteen. Järviharjukset ovat pilkkijän saalista talvisin. Harjuksen alamitta näillä leveysasteilla on 35 senttimetriä.  

Kalastuskunnat kiittävät kaikkia osallistuneita saaduista tiedoista. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.