Kustannustuki kolmosen haku alkaa

Valtiokonttori avaa kustannustuen kolmannen hakukierroksen 27.4.2021. Myös yksinyrittäjät voivat hakea kustannustukea.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on laskenut yli 30 prosenttia koronaepidemian vuoksi tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuotta aikaisemmin.

Sulkemiskorvauksen haku avautuu Valtiokonttorissa 12.5.2021. Sulkemiskorvausta voivat hakea mikro- ja pienyritykset, joiden asiakastilat on suljettu lain tai viranomaisen määräyksestä.

Kustannustukilakiin on tehty muutoksia, jotka mahdollistavat tuen myöntämisen joustavammin yksinyrittäjille ja pienyrityksille sekä uuden sulkemiskorvauksen koronaepidemian takia suljetuille yrityksille. Molempia tukia on haettava erikseen.

Ravintoloiden toimintaa rajoitetaan maanantaista lähtien sekä Pohjanmaalla että Etelä-Pohjanmaalla.

-Rajoituksiin saattaa tulla vielä äkillisempiä muutoksia kuin aiemmin. Alueiden rajoituksia säädetään viikoittain epidemiatilannetta vastaavaksi muuttamalla valtioneuvoston asetusta, Etelä-Pohjanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sanoo.

-Seuraamme siis huolestuneina ilmaantumisluvun kehitystä toimialueemme maakunnissa. Pohjanmaalla ollaan menossa parempaan suuntaan, Etelä-Pohjanmaalla valitettavasti huonompaan päin. Mutta kyllä tämä koettelemus vielä loppuu, sillä voitonpäivä lähestyy jatkuvasti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.