Kantatien 63 pääsuuntaselvitys: Vaihtoehtoja tutkitaan Kruunupyyssä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Alkuvuonna 2021 aloitettiin pääsuuntaselvityksen laatiminen kantatielle 63 Evijärven Inan ja Kaustisen välille. Tavoitteena on määrittää maastokäytävä ja toimenpiteet, joilla mutkaisen ja kyliä halkovan päätien laatutasoa nostetaan vastaamaan jo parannettuja etelä- ja pohjoispuolisia kantatiejaksoja. Nykytien ongelmat ja tarvittavat parantamisratkaisut keskittyvät Kruunupyyn kunnan alueelle, jossa kantatie 63 ei täytä päätien laatutasovaatimuksia.

Kevään aikana ideoidaan ja tutkitaan alustavia vaihtoehtoja: tien parantaminen nykyisellä linjauksella, oikaisu Högnabban kylän kohdalla, mittavampi oikaisu Kortjärven länsipuolelta ja oikaisu Kortjärven kylän itäpuolelta. Ratkaisuvaihtoehtojen vaikutuksia arvioidaan ja niistä keskustellaan kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa, joka järjestetään kesälomakauden jälkeen.

Yleisötilaisuuden ajankohtaa on jouduttu siirtämään aiemmin ilmoitetusta. Ajankohdasta ja toteutustavasta tiedotetaan lähempänä erikseen. Sekä yleisötilaisuudessa että sen jälkeen voi antaa palautetta vaihtoehtojen kehittämiseksi ja valintapäätöksessä huomioitavaksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.