Alajärven kaupunginhallitus 12.4.: Anttilaa esitetään peruspalvelujohtajaksi

Julkaistu:

Marjo Vistiahon (kesk.)  esitys, että kaupunginvaltuustolle esitetään Jaakko Anttilan valitsemista virkaan sai kannatusta Anne Matokankaalta (ps). Pentti Joensuu (kok.) ilmoitti kannattavansa kaupunginjohtajan esitystä, että valtuusto päättää valinnasta. Äänestettäessä kaupunginjohtajan ja Vistiahon esitysten välillä Joensuu jäi yksin esityksensä taakse ja Vistiahon esitys tuli hyväksytyksi.

ESITYS vanhan sairaalan tilojen luovuttamisesta yleishyödyllisten yhteisöjen käyttöön ei saanut kaupunginhallituksen varauksetonta hyväksyntää. Tekninen toimi on valmistellut noin 235 neliön tilan hyödyntämistä yhdistysten kokous- ja varastotiloina. Sari Palmu (kesk.) esitti asian palauttamista jatkovalmisteluun niin, että kaupunginhallitus tutustuu kyseessä oleviin tiloihin ja että voidaan selvittää tilojen kunto ja eri järjestöjen tilatarpeet. Pentti Joensuu esitti, että kaupunginhallitus varaa entisen Matkahuollon tilat yhdistysten käyttöön veloituksetta. Esitys raukesi kannattamattomana.

YLIMÄÄRÄISENÄ asiana käsiteltiin Järvi-Pohjanmaan edustajan nimeäminen SOTE-hyvinvointialueen toiminnan käynnistämisestä vastaavaan Väliaikaiseen valmistelutoimielimeen VATE:een. Kaupunginhallitus päätti esittää, että Vesa Koivunen valitaan Järvi-Pohjanmaan edustajaksi ja että varajäsenen valitsevat Vimpeli ja Lappajärvi.

NUORISOVALTUUSTO vuosiksi 2021–2022 asetettiin seuraavalla kokoonpanolla: Fanni Yliaho, puheenjohtaja, Venla Hänninen, varapuheenjohtaja, Vilma Rullpakka, sihteeri, Nelma Isoaho, Niilo Joensuu, Marianne Ketonen, Jenna Kotipelto, Siiri Laurila, Tony Lindeman, Oona Maunuksela, Ella Pesu ja Ossi Ranta. Nuorisovaltuustoa edustaa kaupunginvaltuuston kokouksissa puheenjohtaja Fanni Yliaho ja varalla varapuheenjohtaja Venla Hänninen. Kaupunginhallitus totesi, että lautakunnat myöntävät omalta osaltaan puhe- ja läsnäolo-oikeuden nuorisovaltuuston edustajille pois lukien salassa pidettävät asiat.

TERVEYDENHUOLTOALAN harjoittelijoiksi tuleville päätettiin varata kaupungin omistama kolmio Pitkäkankaantieltä. Koska perusturvan yksiköistä eläköityy lähivuosina huomattava määrä hoitajia, on paikkakunnalle tarve saada sitoutettua opiskelemassa olevia alan ammattilaisia harjoittelujakson kautta. Kolmio sopii hyvin soluasunnoksi harjoittelujakson ajaksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.