Finaalipaikasta voi olla ylpeä

Kuvassa vasemmalta oikealle Julia Kaljunen, Tiia Viiperi, Niina Mäki, Elina Herne, Triin Eller, Sara Smeds, Satu Rautanen ja Veronica Deac. Kuva: Saku Tiainen

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVELÄISEN Tiia Viiperin ja seitsemän muun naisen Kangoo Power Team ei lopulta yltänyt voittoon asti Talent Suomi -kilpailussa sunnuntai-iltana.

Suorassa finaalilähetyksessä voiton vei lopulta Sirkus Bravuuri. Toiseksi eniten ääniä sai muusikko Julius Rantala.

Loppukilpailussa kisasivat myös Tinze Twerkers, Freestyle Street Athletes, TR Urban Crew Kids, Unathletic Monkeys, Aleksandre Goncharov Dias ja Yhden Joukon Yhtye.

Vaikka voitto ei irronnutkaan, Viiperin tunnelmat olivat maanantaiaamuna ”oikein hyvät”.

–Tokihan se oli pettymys. Aina lähdetään tietysti voittamaan, ja näytti siltä että voitto oli kuitenkin mahdollinen. Mutta olemme me loppuviimein tosi tyytyväisiä ja iloisia, että päästiin tuonne asti. Finaalipaikka ei kuitenkaan ollut mitenkään itsestäänselvyys. Kun tajusimme, että olemme finaalissa, kaikki kiljuivat ja huusivat varmaan seuraavan tunnin, hän kertoo.

Hän on ylpeä, että tiimi pystyi näyttämään olevansa sen kultaisen napin arvoinen, jonka tuomari Krista Siegfrids heille heidän ensimmäisessä jaksossaan antoi. Muut tuomarit olisivat pudottaneet heidät pois heti kättelyssä.

–Hän näki jo ensimmäisestä esityksestämme muutakin kuin että me vain pompimme tuolla lavalla jotkut ihme kengät jalassa. Hän lähti innokkaasti mukaan. Hän tykkäsi meistä ja uskoi meihin, Viiperi sanoo. –Semifinaaliesityksessä saimme sitten muutkin tuomarit innostumaan.

SUNNUNTAINA ennen lavalle menoa naisilla oli ”aivan valtava energialataus”, Viiperi kertoo.

–Meillä oli niin paljon valoja ja erilaista tekniikkaa mukana esityksessä, että oli tosi iso riski, että jotakin menee rikki ennen kuin pääsemme lavalle. Kenraaliharjoituksen jälkeen meillä olikin jo yhdet kengät rikki, ja varaosat lähes loppuivat. Kilpailuun mentiin ihan viimeisillä varaosilla, hän sanoo. –Kaikkein suurin stressitekijä olikin, että kaikki toimisi.

Kilpailupäivään valmistautuminen alkoi jo lauantaina. Silloin Hämeenlinnan Verkatehtaalla oli ensimmäiset harjoitukset, jossa säädettiin kuntoon televisio-ohjelman kuvausten edellyttämät valot, taustat ja muu tekniikka.

Sunnuntai alkoi seuraavilla isoilla harjoituksilla, jossa mukaan tulivat valojen ja taustojen lisäksi myös kamerat.

Ennen varsinaista finaalia oli vielä kenraaliharjoitus. Silloin käytännössä koko ohjelma vedettiin läpi samalla tavalla kuin se nähtiin illalla televisiossa, juontajineen kaikkineen — poislukien tuomarit, jotka pääsivät näkemään esitykset ensimmäisen kerran vasta livenä.

Sydämet pumppasivat ylikierroksilla senkin takia, ettei finaaliin keretty harjoittelemaan läheskään yhtä paljon kuin semifinaaliin. Kolmen minuutin mittainen esitys voi näyttää helpolta, mutta maaliskuun lopulla nähtyä semifinaaliesitystä edelsi satoja harjoitustunteja.

–On vaan täytynyt harjoitella finaalia niin paljon kun ollut mahdollista ja hyväksyä, että aivan kaikkea ei voi hioa täydelliseksi. Kyllä siellä virheitä tuli, itsellä myös, mutta ne eivät onneksi näkyneet televisiossa kovin selvästi. Ei niitä varmaan kukaan huomannut, hän naurahtaa.

VIIPERI huokaa, että ohjelman tekeminen on ollut huikea kymmenen kuukauden matka.

–Tämä on ollut tosi jännittävää, ja olen kiitollinen, että sain olla mukana. Sinä aikana olemme kehittyneet tosi paljon. Olemme oppineet tuntemaan toisemme, hitsautuneet yhteen ja oppineet tekemään asioita tiiminä. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joita olemme oppineet käyttämään hyödyksemme. Pääsimme näkemään, miten tuollainen televisiotuotanto toimii. Siinäkin mielessä tämä on ollut tosi hieno kokemus.  

Ohjelman aikana tiimi on saanut valtavasti kannustavia viestejä somesta, kavereilta, sukulaisilta ja tutuilta.

–Kiitokset kaikille tutuille ja tuntemattomille, jotka olivat hengessä mukana ja äänestivät meitä, hän kiittää. –Kiitokset myös yhteistyökumppaneille, jotka venyivät omissa aikatauluissaan, auttaen meitä muun muassa pukujen, valokuvauksen ja somen kanssa. Meillä oli valtavan taitavia ammattilaisia auttamassa.

KANGOO Power Teamiin kuuluvat Viiperin lisäksi Niina Mäki Kouvolasta, Triin Eller Salosta, Elina Herne Turusta, Julia Kaljunen Turusta, Veronica Deac Turusta, Satu Rautanen Sastamalasta ja Sara Smeds Porvoosta.

Tiimille ei ole vielä ehditty miettiä jatkoa.

–Asumme niin kaukana toisistamme, että jatkoa voi olla tai sitten olla olematta, en tiedä, Viiperi naurahtaa.

–Nyt me haluamme kaikki vain päästä kotiin viettämään aikaa perheidemme kanssa, koska olemme olleet nämä kymmenen kuukautta niin paljon reissussa. Harjoitustahti tihentyi koko ajan, ja viimeisen kuukauden oltiin joka viikonloppu Turussa, missä me harjoiteltiin. Varsinkin meillä, jotka asumme kaukana sieltä, matkustamiseen on mennyt hirveästi aikaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.