Etelä-Pohjanmaalla viikonvaihteessa seitsemän uutta tartuntaa

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirissä todettiin viikonvaihteessa yhteensä seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 771. Suurin tartuntarypäs on Huhtalan päiväkoti Seinäjoella, johon toistaiseksi on liittynyt 27 tartuntaa.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 54 tartuntaa (ilmaantuvuus 28/100 000 asukasta). Viikolla 14 todettiin yhteensä 22 tartuntaa. Näistä puolet oli jo karanteenissa olevia. Perhetartuntojen osuus oli 45 %, ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 27 % ja yksityistilaisuuksista saatujen tartuntojen osuus oli 18 %. Tuntemattomaksi ei jäänyt yhtäkään tartuntaa.

Osastohoidossa on muutamia koronapotilaita. Koronakuolemia on alueella kaikkiaan 22.

Covid-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 95 984. Sunnuntaina tutkittiin 233 näytettä. Viime viikolla tehtiin yhteensä 2420 koronatestiä, joista positiivisten osuus oli 0,8 %.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voi seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla.

SAIRAANHOITOPIIRI on ollut pandemian perustasolla 23.3.2021 lähtien. Tänään/Maanantaina kokoontunut Nyrkki totesi Aluehallintoviraston antaman päätöksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta enintään 20 henkilöön olevan voimassa 30.4.2021 saakka.

Nyrkki ei tehnyt muutoksia aiempiin, 30.4.2021 saakka voimassa oleviin suosituksiin, joten yksityistilaisuuksissa osallistujien määrä on enintään 10 ja uskonnollisissa tilaisuuksissa enintään 20 henkilöä. Tilaisuuksien turvallinen järjestäminen edellyttää riittävän suuria tiloja, jotta turvavälit (vähintään kaksi metriä) voidaan säilyttää. Tilaisuuksissa on tärkeää käyttää myös kasvomaskia.

Etelä-Pohjanmaalla jatketaan edelleen kiihtymisvaiheen kasvomaskin käyttösuositusta. Kasvomaskia voi käyttää myös peruskouluissa (yli 12-vuotiaat) kuntakohtaisen harkinnan mukaan. Kasvomaskien käyttö voi vähentää altistumistilanteessa karanteeniin joutuvien määrää.

Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 30.4.2021 asti. Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygienia- ja maskikäytännöt huomioiden siten, että samanaikaisesti kokoontuisi enintään 20 henkilöä. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä. Maakunnallisia rajoja ylittävää kilpailu- tai ottelutoimintaa ei suositella. Lasten harrastustoiminnassa huomioidaan, että aikuiset eivät oleskele harrastus-, odotus- ja pukeutumistiloissa.

Nyrkki antoi suosituksen koulujen luokkaretkien ja opintomatkojen järjestämisestä. Ne suositellaan siirrettäväksi ensisijaisesti syksyyn 2021 tai myöhäisempään ajankohtaan. Mikäli opetuksenjärjestäjä kuitenkin päätyy ratkaisuun, että luokkaretki voidaan järjestää esimerkiksi kuudes- tai yhdeksäsluokkalaisille, niin silloin suositellaan, että retki järjestetään lähialueella, pääsääntöisesti ulkoilma-aktiviteettina oman luokan kesken tai samalla ryhmällä, joka opiskelee koululla. Tartuntariskin pienentämiseksi on tärkeää noudattaa riittäviä turvavälejä ja käyttää kasvomaskia. Tartuntariski ei saa olla suurempi kuin normaalina koulupäivänä. Yön yli kestäviä retkiä ja tapahtumia ei suositella.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.