Nyrkin suositukset huomioidaan kuntien toiminnassa

Julkaistu:

Aihe:

EVIJÄRVEN kunnan, Kauhavan kaupungin sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhteinen valmiusjohtoryhmä on käsitellyt kokouksessaan huhtikuun alusta voimaan tulleita Avin määräyksiä ja Nyrkin suosituksia.

Avin määräyksen mukaisesti Etelä-Pohjanmaalla on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus. Nyrkki suosittelee edelleen yksityistilaisuuksiin kymmenen hengen rajaa. Avin määräykset ja Nyrkin suositukset ovat voimassa huhtikuun loppuun saakka.

Näihin perustuen valmiusjohtoryhmä on päättänyt seuraavista toimista, jotka ovat niin ikään voimassa huhtikuun ajan. 

Maskisuositus pidetään ennallaan sekä toisen asteen oppilaitosten opiskelijoille että peruskoulun 6.‒9.-luokkalaisille. 

Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan käynnistää uudelleen, kunhan 20 hengen kokoontumisraja huomioidaan. Edelleen suositellaan voimakkaasti, että harrastukseen osallistuvien lasten vanhemmat eivät oleskelisi harrastus- tai pukuhuonetiloissa. 

Aikuisten ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa suositellaan tauotettavaksi edelleen.

Nuorisotilat voivat toimia siten, että 20 hengen kokoontumisrajoitus huomioidaan. Niin ikään musiikkiopisto seuraa toiminnassaan sekä Nyrkin suosituksia että Avin määräyksiä.

Julkiset liikuntatilat, kuten kuntosalit, pidetään edelleen suljettuina yleiseltä toiminnalta. 

Myös kirjastojen toiminta jatkuu aiemman linjauksen mukaisesti: lainaus on mahdollista, mutta kirjaston tiloissa tapahtuvaa oleskelua ei sallita.

Koronatilanne kuntayhtymän alueella on rauhallinen. Viime viikolla tuli ilmi ainoastaan yksi koronatartunta henkilöllä, joka oli jo karanteenissa. Koronarokotukset jatkuvat kuntayhtymässä THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistusten mukaisesti. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.