Järviseudun Pyöräilyseuran toiminta alkanut vauhdikkaasti

Julkaistu:

Aihe:

Seuran perustamista oli pohjustettu keskusteluissa jo pitkään. –Puhuttiin, että pitäisi ja pitäisi… Olimme olleet seuroissa rivijäseninä ja tiesimme, että oma seura vaatii sitten enemmän. Mutta ovat ne hallinnollisetkin asiat hoituneet.

Seura on pistänyt jalkeille kaksi reittihanketta, toisen Alajärvellä vanhan kaatopaikan maastoon ja toisen Valkealammelle. Seurapaita on suunniteltu valmiiksi ja kesälle kaavailtu toimintaa, jota toteutetaan kokoontumisrajoitusten mukaan.

–Kaupungin kanssa on maankäyttösopimus kaatopaikan maastosta, ja Aisapari on myöntänyt avustuksen reitin rakentamiseen. Siitä tulee kolmen kilometrin mittainen rata, joka sopii koko perheelle: nuorimmat ja aloittelijat voivat ajaa sitä hyvin, mutta kokeneemmille löytyy haastavampiakin mahdollisuuksia. Keväällä lyödään lapio maahan.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 15 000 euroa, ja maatöitä tehdään lapioiden lisäksi kaivinkoneella ja traktorilla.

Valkealammella työstetään kuuden tähden reitistöä. Uusien reittien toteuttaminen on tärkeää monella tavalla.

–Näemme reittien kunnostamisen ja uusien lisäkartoittamisen sekä luvituksen ja merkkaamisen tärkeänä. Aloittelevat pyöräilijät kaipaavat hyvin merkattuja reittejä, joille uskaltaa lähteä ilman eksymisen pelkoa. Samalla ne palvelevat muualta tulevia harrastajia. Hyvät reitit myös houkuttelevat uusia harrastajia lajin pariin.

Reittejä on jo muun muassa Paalijärvellä, keskustan läheisyydessä Alajärvi MBT:n reitti ja Kalliojärvellä haastava, ympärivuotisessa käytössä oleva reitti.

PYÖRÄILYSEURA haluaa tarjota inspiraatiota, tietoa ja opastusta kaikille pyöräilystä kiinnostuneille.

–Maantie- ja maastolenkkejä kaiken tasoisille, kilpailuita ja tapahtumia, tekniikkakouluja ja niin edelleen. Seuran alle sopivat kaikki pyöräilyn muodot ja alalajit, enduron harrastajista sunnuntaipyöräilijöihin. Pyöräilystä kiinnostunut pääsee porukassa kokeilemaan erilaisia pyöriä ja pyöräilyn muotoja matalalla kynnyksellä.

Junioritoiminta on yksi pääpainopisteistä: ajokoulussa saa opastusta pyörän käsittelyyn ja huoltoon sekä pääsee kokeilemaan poluilla ajamista ohjatusti.

–Aiomme hankkia junioripyöriä, joilla pääsisi kokeilemaan lajia ilman, että täytyy heti ostaa omat välineet.

Neljän lapsen isänä Veijo Peltomäki kokee lasten liikuttamisen olevan sydäntään lähellä.

–On tärkeä saada lapsia liikkeelle ja ulos pelikonsoleiden ääreltä. Myös liikennevalistukselle olisi sijansa: hurjalta näyttää usein nuorten pyöräily liikenteessä.

Tapahtumien suhteen on paljon suunnitelmia. Valkealammelle on suunniteltu pyöräkisaa kesälle ja Järviseudun Pyöräilyseura aikoo ottaa vastuulleen kaksi kertaa toteutetun Alajärvi MBT:n.

PYÖRÄILYN harrastajia on Järviseudulla Peltomäen mukaan paljon. –Pyöräily on yksi lajeista, jotka ovat nostaneet päätään viime aikoina. Viime vuonna lajin suosion kasvu oli ihan älytöntä: pyöräliikkeet myivät ennätyspaljon pyöriä ja samaan varaudutaan tänäkin kesänä.
Pyöräilyssä Peltomäkeä viehättää sen sosiaalisuus. –Se on yhteisöllinen laji. Sitä voi harrastaa kaveriporukassa tai perheen kanssa. Pyörä antaa paljon mahdollisuuksia: lasten kanssa pienikin lenkki eväineen on retki, toisaalta voi tehdä useamman päivä reissun. Voi ajaa rauhassa tai todella kovalla sykkeellä, kesällä ja talvella, maantiellä tai maastossa. Paras lenkki on aina fiiliksen mukaan; rauhassa perheen kanssa tai lujaa metsässä. Kesällä pyöräily on parasta.

–Laji ei edes ole niin kallis kuin voisi ajatella. Melko edullisesti pääsee liikkeelle, ja me seurana pyrimme hankkimaan jäsenetuja pyöräilytarvikkeita myyviin yrityksiin. Autamme erilaisissa pyöräilyyn liittyvissä hankinnoissa, vaikka ei jäsen olisikaan.

Seuran jäseneksi pääsee täyttämällä sen kotisivulta löytyvän lomakkeen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.