Etelä-Pohjanmaalle yli 57 500 euroa seurantalojen korjauksiin – Kortesjärven Ylikylän nuorisoseura sai 19 000 euroa

Julkaistu:

Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna avustuksia yli kaksi miljoonaa euroa, josta 57 500 euroa myönnetään Etelä-Pohjanmaalle. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset.

Etelä-Pohjanmaan suurimmat avustukset myönnetään Kortesjärvelle ja Teuvalle. Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura ry:lle myönnetään 19 000 euroa. Avustuksella uusitaan vuonna 1929 rakennetun nuorisoseurantalon vesikatto ja tehdään yläpohjan korjauksiin liittyviä töitä. Teuvan Nuorisoseura ry saa 19 500 euroa 1950 rakennetun Pyrintölän julkisivujen korjaamiseen.

Etelä-Pohjanmaalla avustuksia saa yhteensä kuusi hakijaa. Muut ovat Lehtimäen nuorisoseura (1 000 euroa), Peräseinäjoen Viitalan nuorisoseura (5 000 euroa), Sarvijoen Veikkola -yhdistys ry Kurikassa (2 000 euroa) sekä Ähtärin Peränteen kyläseura ry (11 000 euroa).

Koko maassa avustuksia myönnettiin 130 hakijalle.

SEURANTALOJEN korjausavustus on valtion määräraha, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon. Seurantalojen korjausavustus jaetaan veikkausvoittovaroista. Suomen Kotiseutuliitto vastaa seurantalojen korjausavustuksen jaosta ja tarjoaa asiantuntija-apua seurantalojen korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Seurantalo on yhteisnimitys erilaisten aatteellisten yhdistysten kokoontumistiloikseen rakentamista taloista. Vanhimmat talot on rakennettu 1880-luvulla. Kaikkiaan erilaisia seurantaloja on Suomessa nykyisin lähes 2 500. Ne ovat arvokasta kansallista kulttuuriperintöä, joiden korjaustyöstä ja ylläpidosta huolehtivat usein paikalliset yhdistykset pääosin talkoovoimin.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.