Kuninkaantuvalle kesäksi kaksi uutta näyttelyä

kuvateksti: Yksi Soini-seuran pysyvistä näyttelyistä Kuninkaantuvalla on siirtomaatavarakauppa. Arkistokuva.
Soini-seura pyrkii jatkamaan näyttelytoimintaansa korona-ajasta huolimatta.

SOINI-SEURAN kesänäyttelyssä Kuninkaantuvalla tullaan näkemään kaksi uutta näyttelyä. Toinen niistä on soinilaisten, kesäsoinilaisten ja soinilaissyntyisten taiteilijoiden työnäyttely, kertoo seuran puheenjohtaja Lasse Autio.

–He voivat tuoda kesänäyttelyyn töitään näytille ja samalla, jos niin haluavat, myydäkin niitä näyttelyn päätyttyä. Näytteille asetetaan töitä, jotka eivät ole ennen olleet näyttelyissä.

–Toinen erikoinen ja varmasti ihmisiä kiinnostava näyttely tulee olemaan planeettageologi ja kraatteritutkija Teemu Öhmanin sekä planeettojen geologiaan erikoistuneen Jarmo Korteniemen Raamatun kivet -näyttely.

Näyttelyyn tulee nelisenkymmentä erilaista mineraalia tai kivilajia, jotka on mainittu Raamatussa.

–Kivet tulevat vitriineihin ja näytteiden yhteyteen luonnollisesti tekstit ja posterit. Näytteiden yhteyteen tulee myös QR-koodi, josta pääsee tarkempiinkin tietoihin älypuhelimilla. Teemu Öhman tekee näyttelyyn vielä erillisen näyttelyoppaan.

Näyttelyn järjestetään yhdessä Järviseutu-seuran kanssa.

KUNINKAANTUVALLA ovat edelleen nähtävissä myös siirtomaatavarakauppa-, 1950-luvun koululuokka-, kunniamerkki- ja militaria-, apteekki- ja sota-ajan korsu -näyttelyt.

Kuninkaantupa on avoinna 2.6.2021–14.8.2021 tiistaista lauantaihin kello 12.00–16.00. Seuran jäsenet pääsevät näyttelyihin ilmaiseksi, muilta pääsymaksu on viisi euroa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.