Koronavuosi lisäsi jätteiden määrää kotitalouksissa Millespakan alueella

Kotona ja vapaa-ajan asunnoilla vietetty aika lisäsi myös kävijöitä hyötyjäteasemilla. Aikaa on käytetty nurkkien ja varastojen siivoamiseen ja remontointiin. Millespakan kymmenellä hyötyjäteasemalla kävijöitä oli yhteensä noin 17 000 ja kasvua edellisestä vuodesta oli 12 prosenttia. Vilkkaimmat kuukaudet hyötyjäteasemilla ovat toukokuusta lokakuuhun, mutta eniten kävijöitä oli heinäkuussa. Vuoden aikana eniten kävijöitä oli Alajärven hyötyjäteasemalla ja toiseksi eniten Vimpelin hyötyjäteasemalla ja kolmantena Lappajärven hyötyjäteasemalla.

Maksullisia jätejakeita (puujäte, poltettava jäte ja palamaton jäte) vastaanotettiin hyötyjäteasemilla 66 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena. Erityisesti poltettavan jätteen ja vaarallisen jätteen vastaanottomäärät kasvoivat hyötyjäteasemailla. Tavallisimmat vastaanotettavat vaaralliset jätteet ovat kiinteä maalijäte, jäteöljy ja akut sekä paristot. Eniten jätteitä vastaanotettiin Lappajärven hyötyjäteasemalla, toiseksi eniten Reisjärven hyötyjäteasemalla.

-Toivottavasti asiakkaamme jatkavat vilkkaasti hyötyjäteasemiemme palvelujen hyödyntämistä jatkossakin, toteaa toimitusjohtaja Ira Kekarainen. -Lisää hyötyjäteasemilla asioinnista ja lajittelusta voi lukea nettisivuiltamme. Tarkkailkaa myös postianne, sillä Millespakan jäteopas jaetaan kaikille vakituisille asunnoille kevään aikana.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.