Koronavuosi lisäsi jätteiden määrää kotitalouksissa Millespakan alueella

Alajärven, Halsuan, Kyyjärven, Lappajärven, Lestijärven, Perhon, Reisjärven, Soinin ja Vimpelin jätehuoltoyhtymä Millespakka Oy kertoo, että koronavuosi näkyi selvästi myös jätehuollossa kotitalouksien jätemäärien kasvuna. Kotona vietettiin enemmän aikaa, joten sekä pakkausjätteitä että poltettavaa jätettä syntyi enemmän.

Kotona ja vapaa-ajan asunnoilla vietetty aika lisäsi myös kävijöitä hyötyjäteasemilla. Aikaa on käytetty nurkkien ja varastojen siivoamiseen ja remontointiin. Millespakan kymmenellä hyötyjäteasemalla kävijöitä oli yhteensä noin 17 000 ja kasvua edellisestä vuodesta oli 12 prosenttia. Vilkkaimmat kuukaudet hyötyjäteasemilla ovat toukokuusta lokakuuhun, mutta eniten kävijöitä oli heinäkuussa. Vuoden aikana eniten kävijöitä oli Alajärven hyötyjäteasemalla ja toiseksi eniten Vimpelin hyötyjäteasemalla ja kolmantena Lappajärven hyötyjäteasemalla.

Maksullisia jätejakeita (puujäte, poltettava jäte ja palamaton jäte) vastaanotettiin hyötyjäteasemilla 66 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena. Erityisesti poltettavan jätteen ja vaarallisen jätteen vastaanottomäärät kasvoivat hyötyjäteasemailla. Tavallisimmat vastaanotettavat vaaralliset jätteet ovat kiinteä maalijäte, jäteöljy ja akut sekä paristot. Eniten jätteitä vastaanotettiin Lappajärven hyötyjäteasemalla, toiseksi eniten Reisjärven hyötyjäteasemalla.

-Toivottavasti asiakkaamme jatkavat vilkkaasti hyötyjäteasemiemme palvelujen hyödyntämistä jatkossakin, toteaa toimitusjohtaja Ira Kekarainen. -Lisää hyötyjäteasemilla asioinnista ja lajittelusta voi lukea nettisivuiltamme. Tarkkailkaa myös postianne, sillä Millespakan jäteopas jaetaan kaikille vakituisille asunnoille kevään aikana.

Jaa juttu: