Koronarokotukset etenevät maakunnassa suunnitellusti

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on siirtynyt pandemian perustasolle 23.3.2021. Eilen todettiin ainoastaan yksi uusi koronavirustartunta, tiedotti sairnaahoitopiiri keskiviikkoaamuna. Tartuntojen kokonaismäärä on 708.

Koronarokotukset etenevät alueellamme suunnitellusti Pfizer-BioNTechin ja Modernan rokotteilla. Ensimmäisen rokotteen on saanut 13,8 % alueen väestöstä ja toisen annoksen (tehosterokote) on saanut 1,2 %. Koko maassa ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on 13,3 %.

THL tauotti AstraZenecan rokotteen käytön 19.3.2021. Siihen mennessä Etelä-Pohjanmaalla annetuista rokotteista AstraZenecan osuus oli 18 %, Modernan 5 % ja Pfizer-BioNTechin 77 %.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 90 189. Eilen tutkittiin 517 näytettä.

Jaa juttu: