Vimpelin kunnanhallitus 15.3.2021: Yleisavustuksia haettiin yli puolet jaettavaa summaa enemmän

Julkaistu:

Kategoria:

,

Vimpelin 4H-yhdistys ry:lle myönnettiin 5 000 euroa, Vimpelin Veto ry:lle 8 000 euroa Vedon toiminnan tukemiseen erillisen sopimuksen mukaan, Sotainvalidien Veljesliiton Vimpelin osastolle 1 000 euroa virkistystoimintaan, SPR Vimpelin osastolle 1 200 euroa avustusta toiminnan tukemiseen, Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:lle 1 400 euroa omaishoitajien ja hoidettavien virkistystoimintaan, Matti Lehdolle 1 000 euroa kirjan painatuskuluihin, Moms for Kids ry:lle 4 000 euroa lapsiperheitä tukevaan toimintaan ja EU-ruoka-avun jakelun järjestämiseen sekä Vimpelin Hiihtoseura ry:lle hiihtomajan vuoden 2021 sähkö- ja vesikuluihin noin 1 000 euroa.

Vimpelin Kirkonkylän kyläyhdistyksen avustushakemus leikkikentän kunnostustöihin päätettiin siirtää kylien kehittämisrahan jakamisen yhteydessä päätettäviksi. Hallapuron kyläseura ry:lle maksetaan 1 400 euroa käytettäväksi katuvalojen ylläpitokuluihin kylien kehittämisrahasta. Järviseudun Parkinson -kerhon anomus päätettiin hylätä, koska se hakee avustusta myös perusturvalautakunnalta. Tarvittaessa hakemus käsitellään uudelleen perusturvalautakunnan avustuspäätösten jälkeen. 1 400 euroa yleisavustuksista jätetään jakamatta mahdollisia vuoden aikana tulevia ennakoimattomia tarpeita varten.

KUNTA osallistuu Kurikan kaupungin kutsusta Welcome2EP -hankkeen rahoitushakuun edellyttäen, että sen rahoitusosuus asettuu välille 1 030–1 672 euroa. Kyseessä on Työ- ja elinkeinoministeriössä avoinna oleva avustushaku, joka on jatkohaku Kurikan hallinnoimalle hankkeelle. Siinä kehitetään Etelä-Pohjanmaalla asuville maahanmuuttajille suunnattuja ohjaus- ja neuvontapalveluita pyrkimyksenä rakentaa maakunnallinen malli, jonka avulla maahanmuuttajaväestöä voidaan palvella yhdenmukaisella konseptilla ja yhteisellä brändillä. Hankkeen edustajat ovat kiertäneet kuntia kertomassa siitä, mitä on tekeillä, ja hanke on saanut positiivisen vastaanoton. Sen on nähty olevan maakunnallisesti merkittävä ja mahdollisuus vaikuttaa kuntien ja maakunnan väestökehitykseen, sillä myös kotoutumisen haasteet tunnetaan.

Mainos

Nyt haettavan rahoituksen määrä on enintään 257 200 euroa, josta ministeriön rahoitusosuus on 70 prosenttia ja loppu koostuu kuntien sekä mahdollisesti Etelä-Pohjanmaan liiton rahoituksesta.

KUNNANHALLITUS myönsi täyttöluvan laitoshuoltajan kokoaikaiselle toimelle. Toimi on tulossa avoimeksi 1.4.2021 lukien, sillä sitä ei voi täyttää sisäisin järjestelyin.

Etelä-Pohjanmaan työllisyyskatsaus tammikuulta kertoi, että työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Vimpelissä oli 7,7 prosenttia, kun se joulukuussa oli 8,2 prosenttia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.