Koronarokotukset laajenevat Kauhavalla ja Evijärvellä koskemaan kaikkia 70 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia — Alle 70-vuotiaista rokotetaan tällä hetkellä riskiryhmä 1:een kuuluvia

Julkaistu:

Aihe:

TERVEYDEN ja hyvinvoinnin laitos on viime viikolla tiedottanut, että AstraZenecan-koronarokotteella voidaan rokottaa myös yli 70-vuotiaita. Valtakunnallisen linjauksen mukaan rokotukset jatkuvat AstraZenecan rokotteella sen saatavuuden mukaan. 

Täten myös Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa koronarokotukseen voivat tiistaista 16.3. lähtien varata ajan kaikki 1951 tai aiemmin syntyneet. Eri ikäryhmille on käytössä eri ajanvarausnumerot.

1946 syntyneille ja tätä vanhemmille ajanvarausnumero on 06 2412 4545

1947‒1951 syntyneille ajanvarausnumero on 06 2412 4551.

Yli 70-vuotiaiden rinnalla rokotetaan myös THL:n määrittelemään riskiryhmä 1:een kuuluvia 18–69-vuotiaita henkilöitä. Heidän ajanvarausnumeronsa on 06 2412 4551.

Kaikissa ajanvarausnumeroissa on takaisinsoittojärjestelmä. Kuntayhtymän työntekijä ottaa yhteyttä, kun vapaita aikoja koronarokotukseen on saatavilla. Rokoteaikoja annetaan asiakkaille sitä mukaa, kun kuntayhtymä saa vahvistuksen saapuvien rokotteiden määristä.  Yhdellä puhelulla voi varata useamman rokoteajan, esimerkiksi molemmille puolisoille.

Lisäksi kaikissa ryhmissä on käytössä nettiajanvaraus osoitteessa www.hyvis.fi. Yksityiskohtainen ohje nettiajanvarauksen tekemiseen löytyy kuntayhtymän verkkosivuilta. 

Riskiryhmään 1 katsotaan kuuluvaksi sellaiset henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Sellaisia ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.