Soinin kunnanhallitus 15.3.2021: Hovioikeus pitää Erämaan Elämyskeskuksen häädön keskeytettynä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Yritys on hakenut käräjäoikeuden päätökseen Vaasan hovioikeudelta valituslupaa ja valittanut päätöksestä. Hovioikeus on 18.2.2021 myöntänyt jatkokäsittelyluvan ja varasi Soinin kunnalle mahdollisuuden antaa vastaus valitukseen 10.3.2021 mennessä. Asianajaja Antti Koskinen laati asiasta vastineen 8.3.2021. Soinin kunta vaatii, että valitus hylätään, ja että Erämaan Elämyskeskus Oy velvoitetaan korvaamaan kunnan oikeudenkäyntikulut hovioikeudesta laillisine korkoineen. Lisäksi Soinin kunta vaati, että hovioikeuden 16.12.2020 antama käräjäoikeuden tuomion täytäntöönpanon keskeytysmääräys peruutetaan välittömästi. Vaasan hovioikeus on 9.3.2021 päivätyllä kirjeellä ilmoittanut, että hovioikeus pitää voimassa keskeytysmääräyksen entisin perusteluin.

Kunnanhallitus antoi lausuntonaan Etelä-Pohjanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelmasta, että Soini tulisi huomioida Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen yhdistävänä tekijänä ja kauttakulkukuntana. Valtaosa liikenteestä on ohjattu valtatielle nro 16 kulkemaan Soinin pohjoispuolta. –Kuitenkin meillä on varsinkin puu- ja metsäteollisuuden rahtiliikennettä Soinin kautta Etelä-Pohjanmaalle (tie 697) ja Keski-Suomeen (tie 697 ja 7140) sekä Alajärven suuntaan (tie 714). Lisäksi liikennettä on Ähtärin suuntaan kantatie 68 kautta.

Etenkin alemman tieverkon kunnossapito, etenkin talviaikana koetaan Soinissa todella tärkeänä. Soini on Etelä-Pohjanmaan korkeinta seutua, joten täällä on myös teitä, jotka ovat 200 metriä merenpinnan yläpuolella.

HALLINTOJOHTAJA Hannele Hannula siirtyy eläkkeelle 1.9.2021 lukien. Kunnanhallitus antoi täyttöluvan hallintojohtajan viran täyttämiseen 1.8.2021 alkaen.

SOININ Sisu ry:lle myönnettiin korotonta antolainaa 184 935 euroa urheilukentän kunnostuksen tilapäisrahoitukseen. Tilapäislaina maksetaan takaisin siinä vaiheessa, kun hankerahoitus on maksettu seuralle.

TALOUSARVIOMUUTOSTEN yhteydessä lasten ja nuorten lukemaan innostaminen nykyaikaisin keinoin -hankkeelle päätettiin perustaa uusi kustannuspaikka vuoden 2021 talousarvioon ja varata sinne 22 500 euroa. Valtionavustuksen jälkeen kunnan meno hankkeesta on 4 500 euroa.

Soinin kunta omistajana vastaa Soinin Vuokratalo Oy:n jäljelle jäävästä tappiosta, korkeintaan 50 409,56 eurolla, kun Kukkoparven rivitalokohde myydään. Kunnanhallitus esittää valtuustolle 50.500 euroa varattavaksi myyntiin liittyviin lainajärjestelyihin. Vuonna 2022 kunta ei enää osallistu Soinin Vuokratalot Oy:n normaalin toiminnan avustamiseen. Osallistuminen mahdollisiin peruskorjauksiin päätetään erikseen.

Korkeamaan tuulivoima-aluetta koskevaa maanvuokrasopimusta Saba Tuulivoima Oy:n kanssa on tarkennettu. Kunnanhallitus hyväksyi tarkennetun maanvuokrasopimuksen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.