Vimpelin vapaa-aikalautakunta 9.3.2021: Avustuksia haettiin aktiivisesti

Vimpeli-Seura sai kulttuuriavustuksia yhteensä 5 000 euroa. Kuvassa kotiseututalo Jäykäntupa.
Vimpelin kulttuuri-, nuoriso- ja liikunta-avustuksia haettiin aktiivisesti ja myönnettiin lähes täydet määrät.

KULTTUURITOIMEN kohdeavustuksiin oli varattu 18 600 euroa ja hakemuksia tuli yhteensä 29 350 euron arvosta. Vapaa-aikalautakunta jakoi koko rahan.

Vimpeli-Seura ry:lle myönnettiin 500 euroa seuran ja Fransun kunniakirjojen kehystykseen, 2 500 euroa Museolla Soi -konsertin järjestämiskuluihin, 1 000 euroa joululehden toimittamiseen ja 1 000 euroa valokuvanäyttelyn järjestämiskuluihin. Matti Lehdolle myönnettiin 1 000 euroa Kansakunnan ja työväenliikkeen synty Vimpelissä -tutkielman kirjapainokuluihin. Sääksjärven Työnväenyhdistys Kipinä ry saa 2 300 euroa Työväentalolla järjestettävien tilaisuuksien kuluihin, kuten elävän musiikin tansseihin, kirppistapahtumiin ja myyjäisiin, SPR:n Vimpelin osasto 1 000 euroa kirkkokonsertin järjestämiseen 70-vuotisen toiminnan juhlistamiseksi ja EL Vimpeli 1 000 euroa jäsenten virkistystoimintaan teatteri- ja kulttuuritapahtumien parissa. Vimpelin Veto ry:lle myönnettiin 1 000 euroa elokuvaviikon järjestämiskuluihin. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran kylätalon avajaisten esiintymispalkkioihin annetaan 3 000 euroa. Tarkoituksena on järjestää kaksipäiväiset avajaiset kylätalon valmistuttua, jolloin toinen päivä on varttuneemmalle, toinen nuoremmalle väelle. MLL Vimpelin yhdistys saa 1 000 euroa nuorille ja lapsille järjestettävien teatteri- ja konserttikeikkojen järjestämiskuluihin ja Moms for Kids 850 euroa Sinun Joulusi -tapahtumaan.

Vimpelin 4H-yhdistyksen elokuvakerhoa 5.–6.-luokkalaisille tuetaan 850 eurolla, Elokuvaklubia 200 eurolla, Runoja sinulta minulle -tapahtumaa 200 eurolla, Safkasankarit maiden perinneruoat -kerhoa 600, suomalaiset perinneruoat-kurssia 200, Viikingit tulevat -kurssia 200 ja Savesta on moneksi -kurssia 200 eurolla.

LIIKUNTATOIMEN yleisavustuksiin oli varattu 5 500 ja kohdeavustuksiin 3 000 euroa, jotka jaettiin kokonaisuudessaan. Vimpeli Fight club saa 1 000 euroa yleisavustusta toiminnan kuluihin sekä 500 euroa kohdeavustusta Rantakylän kamppailutilan välinehankintoihin. Vimpelin Veto ry:lle myönnettiin 3 000 euroa yleisavustusta sekä 1 550 euroa kohdeavustusta, josta 750 pesäpallojunioreiden välinehankintoihin, 400 pesäpallon koulutuskustannuksiin ja 400 koripallon ohjaajapalkkioihin. Lakis Sport ry saa 1 500 euroa yleisavustusta, Järviseudun Selkäyhdistys 150 euroa kohdeavustusta virkistystoimintaan sekä OgolomaTriathlon 300 euroa kohdeavustusta triathlon- tai polkujuoksukoulun järjestämiskuluihin ja mahdollisten kilpailujen järjestämiseen. Moms for Kidsille myönnettiin 500 euroa kohdeavustusta loma- ja harrastetuen järjestämiseen. Loma- ja harrastetuen kautta yhdistys haluaa mahdollistaa mahdollisimman monen lapsen ja nuoren harrastustoiminnan tukemalla esimerkiksi välineiden tai lisenssien hankinnassa. Perheiden yhteistä loman viettoa halutaan tukea tarjoamalla perheille mahdollisuuksia hyvän mielen elämyksiin, kuten hankkimalla liput eläinpuistoon tai vaikkapa uimahalliin ja keilaamaan.

NUORISOTOIMEN yleisavustuksiin on varattu 2 000 ja kohdeavustuksiin 2 500 euroa. Yleisavustuksista jäi jakamatta 1 000 euroa. Vimpelin 4H-yhdistykselle myönnettiin 1 000 euroa yleisavustusta sekä 1 500 euroa kohdeavustusta, josta 800 euroa 3.–4.-luokkalaisille suunnatuin pelikerhon järjestämiskuluihin, 400 euroa osaava kerhonohjaaja -koulutuksen ja 300 euroa lastenhoitokurssin järjestämiskuluihin. MLL Vimpeli saa 500 euroa kohdeavustusta Nerf-pelitapahtumaan ja Moms for Kids 500 euroa Yhteinen pöytä -toimintamuotoon. Yhteinen pöytä on suunnitteilla oleva toimintamuoto, jonka avulla pyritään tarjoamaan koulujen loma-aikoina lapsiperheille mahdollisuus saada lämmintä ruokaa, joka on mahdollista nauttia viihtyisässä ympäristössä. Yhteiseen Pöytään tulevat tarjottavat pyritään kokoamaan saaduilla lahjoituksilla, hävikkiruoalla sekä ostetuilla tuotteilla vapaaehtoisvoimin. Haettava summa mahdollistaa loma-ajan ruokailun monille lapsille ja perheille.

KOKOONTUMISRAJOITUSTEN vuoksi koirapuiston rakentaminen siirtyi keväältä ja kesältä loppusyksyyn, mikä siirsi avajaisia, nimikilpailua ja sääntöjen julkaisua keväälle 2021. Nuorisovaltuusto teki hankkeen loppuraportin valmiiksi tammikuussa 2021. Tämä selviää valtuustoon nähden sitovien tavoitteiden toteutumista arvioivasta yhteenvedosta. Myös Harrastaminen kuuluu kaikille -toiminnan kehittäminen lapsille ja nuorille sekä perusnuorisotyön kehittäminen tytöille suunnattua toimintaa järjestämällä siirtyivät rajoitusten vuoksi. Museoiden historiatiedon kokoaminen ja kokoelmien tietojen siirtäminen kokoelmienhallintajärjestelmään ei toteutunut, koska hanke oli avustusehtoinen ja kielteisen avustuspäätöksen myötä se jätettiin toteuttamatta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.