Järvi-Pohjanmaalla koronatesteihin hakeuduttu hieman aiempaa aktiivisemmin

Julkaistu:

Aihe:

Työpaikalle, kouluihin tai päivähoitoon ei saa mennä, jos on pieniäkään koronavirustartuntaan sopivia oireita, muistuttaa pandemiajohtoryhmä. Tällöin on hakeuduttava koronatestaukseen Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalle, ajanvaraus numerosta 06-2412 7700.

Eilen, 10. maaliskuuta THL:n asettama kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä linjasi, että jatkossa Astra-Zenecan rokotetta voidaan antaa myös yli 70-vuotiaille. Aikaisemmin kyseistä rokotevalmistetta annettiin vain alle 70-vuotiaille. Järvi-Pohjanmaan perusturvan rokotetyöryhmä seuraa tilannetta ja tarvittaessa tiedottaa rokotejärjestyksen muuttamisesta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys enintään 10 henkilön yleisötilaisuuksista tai yleisistä kokouksista on voimassa 31.3.2021 asti. Järvipohjanmaalla julkisissa sisätiloissa ja kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Suositukset eivät koske kuntien toimielinten kokouksia. Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä. Maakunnallisia rajoja ylittävää kilpailu- tai ottelutoimintaa ei suositella. Turvaetäisyyksiä on pyrittävä noudattamaan ja ohjaajien/valmentajien on hyvä käyttää maskeja. Lasten harrastustoiminnassa huomioidaan, että aikuiset eivät oleskele harrastus-, odotus-ja pukeutumistiloissa. Jos lapsi tarvitsee varusteiden pukemisessa apua, vanhemmalla tulee olla suu-nenäsuojus. Ryhmäkoko on hyvä pitää maksimissaan 10 henkilössä.

Mainos

Aikuisten joukkueurheilu ja kontakti-ja kamppailulajit suositellaan tauotettavaksi. Alajärven kaupungin ja Lappajärven ja Vimpelin kuntien tiloissa edellä mainittu toiminta on tauolla poislukien SM-ja 1. divisioonatason kilpaurheilu. Muu aikuisten harrastustoiminta (esim. kuntosalit) kuntien ja kaupungin tiloissa voi jatkua. Nuorisotilat ovat kiinni viikon 10 ajan. Viikosta 11 lähtien nuorisotilat voivat olla auki porrastaen, max 10 henkilöä kerrallaan paikalla, suositellaan myös kasvomaskien käyttöä.

Uimahalliin otetaan kerrallaan 10 asiakasta ajanvarauksen kautta, kuntosalin puolelle korkeintaan 10 asiakasta kerrallaan. Saunatilat ovat suljettuina. Järvi-Pohjanmaan alueen yleiset saunat suositellaan suljettavaksi. Saunatiloja voi käyttää esimerkiksi varaamalla sauna pienen ryhmän (max 5 henkilöä) käyttöön. Kaikissa kokoontumisissa ja harrastustilaisuuksissa pidetään listaa osallistujista mahdollisen tartunnanjäljityksen helpottamiseksi. Listaa on säilytettävä 14 vuorokauden ajan, jotta mahdollisessa altistustilanteessa tartunnanjäljitys toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.