Seinäjoella alkaa sosiaalityön maisteriohjelma

Julkaistu:

Aihe:

Sosiaalityön perus- ja aineopintoja on voinut suorittaa Seinäjoella avoimina yliopisto-opintoina jo vuosien ajan. Vuodesta 2004 alkaen järjestetty niin sanottu sosiaalityön opintopolku on mahdollistanut hakeutumisen sosiaalityön maisterikoulutukseen. Yli 100 avoimen yliopiston opiskelijaa on valittu tutkinto-opiskelijaksi Tampereelle ja lisäksi kymmenkunta muihin yliopistoihin.

–Viime vuosina on herännyt kova kysyntä alueelliselle maisterikoulutukselle, kertoo Tampereen yliopiston sosiaalityön professori ja tutkinto-ohjelmavastaava Kirsi Juhila koulutuksen taustoista. –Nyt on tullut mahdollisuus vastata tähän kysyntään opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä erityisavustuksella jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämiseen.

Koulutuksessa rakennetaan yliopisto-ohjauksen rinnalle työelämäyhteistyötä hyödyntävä kokemuksellinen ohjausmalli, joka tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään tavoitteena työssä jaksaminen ja jatkaminen ja työssä hyvin voiminen. Ohjausmallia laajennetaan maisteriopintoihin sisältyväksi työhyvinvointia edistäväksi monitieteiseksi opintomoduuliksi.

Maisteriohjelma alkaa syksyllä 2021 ja siihen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa 17.–31.3.2021. Maisteriohjelmaan valitaan 16 opiskelijaa, joilla on soveltuva alempi korkeakoulututkinto. Etusijalla ovat hakijat, jotka ovat aikaisemmin suorittaneet lisäksi sosiaalityön perusopinnot ja aineopintoja.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.