Kasvava hoitovelka

Kristillisdemokraattien Pohjanmaan piiri on huolestunut kasvavasta hoitovelasta

HOITOVELKA terveydenhuollossa tarkoittaa, että normaalien palveluaikojen puitteissa ei ole pystytty hoitamaan potilaita lakisääteisissä ajoissa.

Tästä on syntynyt hoitovelkaa ja esimerkiksi hammaslääkärijonossa hoitoa saadakseen joutuu jonottamaan jopa puoli vuotta. Tämä aiheuttaa sen, että perussairauksia sairastavan tilanne on saattanut muuttua vaikeammaksi juuri hammashoidon osalta.

Korona-pandemian alussa laitettiin hammashoidon resursseja ottamaan yhteyksiä riskiryhmiin ja
yksinäisiin vanhuksiin. Samanaikaisesti hoitojonot alkoivat venyä, kun resurssit oli sijoitettu muualle kuin sinne, missä niitä olisi tarvittu.

Hoitojonoja puretaan nyt urakalla ja niitä tekevä henkilökunta on jo voimiensa äärirajoilla. Nyt tarvittaisiin kunnissa ratkaisuja ja malleja, joilla jonot puretaan. Jonojen purkamiseen olisi käytettävä
myös kunnan ulkopuolisia toimijoita, jotta jonot saataisiin lyhenemään, ettei Koronan jälkeistä terveydellistä katastrofia syntyisi.

KD Pohjanmaan piirihallitus 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.