Mökkiläisten mietteitä Iso Saapasnevan tuulivoimapuistosta

”Luonto lääkitsee mieltä. Luonnon katseleminen ja luonnossa liikkuminen kohentaa mielialaa, rauhoittaa, vähentää stressiä ja lisää vastustuskykyä.” Lainaus oli Sydän-lehdestä 3/2020.  

Nyt jäitä hattuun Lappajärven kunnan päättäjät ja maanomistajat! Tiedän, että rahalla on taivaallinen valta. Oletteko miettineet, pelastavatko tuulivoimalat Lappajärven talouden? Älkää antako rahan vaikuttaa päätöksentekoon. Pidetään luonto ja ympäristö sellaisena, kun ne on meille annettu. Jos tuulivoimalat tulevat Iso Saapasnevalle, voitte unohtaa matkailun ja kaiken hienon mitä on jo saatu aikaan, muun muassa Tervareitti, juuri viime kesänä avattu kalakanava ja Välijoen rakennustontit odottavat rakentajia.  

Meillä on Välijoen varrella kesäpaikka, jota laajennettiin muutama vuosi sitten. Voin sanoa, että siellä sielu lepää, kun katsoo virtaavaa jokea ja kuuntelee hiljaisuudessa lintujen laulua. Mökillä viihtyvät myös lapset perheineen. Tiedämme varsin hyvin, että monelle on tullut tuulivoimaloista terveyshaittoja ja osa on joutunut jättämään jopa kotinsa. Terveyshaittojen myötä terveysmenot kasvavat. Tuulimyllyt ovat aivan liian lähellä asutusta ja upeaa retkeilymaastoa. Vetoamme nyt teihin Lappajärven kunnan päättäjät! Meille on annettu kaunis Lappajärvi ja upea Välijoki, jonka varrella on paljon kesämökkejä: antakaa myös seuraavien sukupolvien nauttia kauniista luonnosta ja luonnon rauhasta.  

Suosittelen kaikkien Lappajärven kunnan päättäjien ja maanomistajien lukemaan Hannu Waltarin kirjoituksen Ekokatastrofi. 

Leila ja Mauri Lammi, Tiina, Tero, Roope ja Viivi Rauma, Annukka Lammi, Lilli ja Samu Varila, Lasse Lammi ja Mimmu Lakaniemi 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.