Lappeenrannassa varauduttava kovaan vääntöön

Edellisessä Catzia vastaan pelatussa ottelussa Emilia Vörlin piti palloa Tuulia Timon, Veera Pirttisen ja Mariah Kingin seuratessa tilannetta.
VIMPELIN Vedon Korisliiga-naiset ovat sarjassa kuudennella sijalla, kun otteluita on jäljellä viisi. Lauantaina Veto matkaa Lappeenrantaan, missä ottelu Catzia vastaan käynnistyy kello 14. Catz on viidellä voitollaan sarjan kahdeksantena.

Valmentaja Jukka-Pekka Kujala oli tyytyväinen siihen, että joukkueella on kevyempi viikko, jolloin ehtii palautua ja myös harjoitella.

–Lappeenrannassa pitää varautua tiukkaan matsiin. Siellä ei ole koskaan helppoa voittaa. Keskinäisissä otteluissa voitot ovat tällä kaudella tasan. Jatkamme samalla hyvällä konseptilla eteenpäin, jolla on nyt pelattu. Taktiikka lyödään lukkoon loppuviikosta, kun miehitykset varmistuvat.

Ensi viikolla Veto pelaa molemmat jäljellä olevat kotiottelunsa: Kotkan Peli-Karhut saapuu Vimpelin liikuntahallille keskiviikkona ja Torpan Poikien naiset lauantaina.

–Play offit tulevat sieltä nopeasti vastaan. Yritetään pitää nämä asetelmat loppukierroksien ajan. Oma peli on parantunut viime kierroksilla ja olemme sillä sijalla, mihin rahkeet ja materiaali riittävät. Se, mikä joukkue jatkopeleissä tulee vastaan, riippuu sitten muiden joukkueiden tekemisistä. Kärki on siellä irrallaan, mutta keskikastin joukkueissa voi tulla yllätyksiä, ennakoi Kujala pudotuspelejä.

KUJALAN suojatit nappasivat pisteet HBA:lta torstain Helsingin reissullaan ja kamppailivat sunnuntaina Forssaa vastaan tasapäin aina neljännelle jaksolle asti.

HBA lähti peliin vahvoin ottein ja erätauolle mentiin lukemissa 46–40. –Olimme hienoisessa takaa-ajoasemassa, mutta paransimme koko ajan ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin tasatilanteessa. Hyvin joukkue kasvoi ottelun edetessä, puolustuspeli parani ja rutistimme loppuun asti. Pelasimme maltillisesti.

Vaihtopenkillä ja kotikatsomoissa jännitettävää riitti aivan loppuun saakka. Aggressiivinen korin alle hakeutuminen toimi, Veto sai paljon vapaaheittoja, ja vastustajan puolustajien virhetilien karttuminen auttoi loppuhetkillä Vedon hyökkäyspeliä. Summeri soi lukemissa 83–89.

Riikka Kujalan illan saldo oli 5/4/5, Anni Kujalan 14/2/1, Doniyah Clineyn 24/5/7, Kayla Gordonin 22/14/1 ja Mariah Millerin 24/12/2.

FORSSASSA erätauolle mentiin Alun johtaessa yhdellä pisteellä (40–39). Ottelu oli tasaista, tiukkaa vääntöä.

–Viimeiselle jaksolle lähdettiin tasatilanteessa. Sitten Forssa pääsi karkumatkalle, he saivat pallon sisään, me emme. Eroa ei saatu enää kiinni. Peli päättyi numeroihin 78–69.

Alun puolustus sai tiivistettyä otteensa ottelun loppua kohden, ja joukkue hyökkäsi Mia Loydin johdolla. Se teki nopeista hyökkäyksistä 13 pistettä ja vastustajan menetyksistä 22 pistettä, kun Veto onnistui hyödyntämään menetyksiä 16 pisteen arvoisesti. –Hyökkäyslevypalloja saimme melkoisen määrän. 20 pallon menetystä oli kuitenkin liikaa. Meiltä oli hyvä taistelu kärkiryhmän joukkuetta vastaan, Kujala tiivisti ottelun jälkeisiä tunnelmia.

Doniyah Cliney oli illan ahkerin pistenikkari ja teki 21 pistettä, napsi kahdeksan levypalloa ja jakoi neljä syöttöä. Kayla Gordon pussitti 16 pistettä ja kahmi 18 levypalloa. Muiden vetolaisten tehot olivat seuraavat: Minttu Isoranta 3/3, Riikka Kujala 3/2/1, Anni Kujala 11/2/2 ja Mariah Miller 15/5/3.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.