Sairaalahoidon tarve koronan vuoksi kasvanut Etelä-Pohjanmaalla

Tartunnat liittyvät osin JIK-alueen tartuntaketjuun, mutta myös muita pääkaupunkiseudulta ja Vaasasta lähtöisin olevia tartuntaketjuja esiintyy alueella. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 624.

Keskussairaalassa ja alueen terveyskeskuksissa on hoidossa kaikkiaan 16 koronaviruspotilasta. Sairaalahoidon tarve on selvästi lisääntynyt, joskaan tehohoidon tarvetta ei tällä hetkellä ole.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 80 721. Eilen tutkittiin 241 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,9 %.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11.2020 lähtien. Viime viikot tartuntatilanne on pysytellyt vakaana. Kahden edeltävän viikon aikana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 58 uutta tartuntaa (ilmaantuvuus 30,1/100 000 asukasta). Sairastuneista 66 % on ollut edeltävästi karanteenissa. Karanteeniin on viimeisen viikon aikana määrätty noin 140 henkilöä.

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous 1.3.2021

Nyrkin kokouksessa 1.3.2021 merkittiin tiedoksi Aluehallintoviraston 26.2.2021 antama päätös kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta 2.3. – 31.3.2021. Korkeintaan 10 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Nyrkki suositteli noudattamaan samaa 10 henkilön enimmäismäärää myös yksityistilaisuuksissa ja uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Sairaanhoitopiirin alueella ei ole viime viikkoina todettu koulussa saatuja tartuntoja yläasteikäisillä, eikä myöskään koululuokkien joukkoaltistumisia. Tämän perusteella Nyrkki ei nähnyt tarpeelliseksi suositella yläkoulujen siirtymistä etäopetukseen hiihtoloman jälkeen. Alueen epidemiologista tilannetta seurataan tarkasti ja tilanteen muuttuessa etäopetukseen voidaan siirtyä nopeastikin. Nyrkki korostaa, että varsinaisen päätöksen etäopetukseen siirtymisestä tekee kunta tai Aluehallintovirasto (AVI) usean kunnan osalta. Aluehallintoviraston päätös on valmisteilla.

Lisäksi Nyrkki antoi suosituksen yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan tauottamisesta maaliskuun loppuun asti. Suositus noudattaa valtioneuvoston antamaa suositusta kiihtymisvaiheen sairaanhoitopiireille. Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.

Nyrkki kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.