Tervetullutta poikkeusohjelmaa

Lukion ykkösluokkalaiset hioivat pitkään Totoron kasvonpiirteitä. Kuva: Henri Ruuska

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN keskikoululaiset ja lukiolaiset pääsivät perjantaina, jo ennen talvilomalle lähtöään nauttimaan kinoksista, kun koulun pihalla järjestettiin luokkien välinen lumenveistokilpailu.

Ryhmät tekivät päivän aikana monennäköisiä lumiveistoksia animehahmoista autoihin. Leikkimielisessä kilpailussa ratkaisivat luovuus, yhteistyö ja positiivinen asenne.

Työvälineinä sai käyttää lapioita, petkeleitä, lastoja ja ämpäreitä. Lunta oli myös lupa pakata muotteihin ja värjätä vesiväreillä.

Kukin luokka oli suunnitellut työnsä etukäteen ja sopinut keskenään, kuka tuo mitäkin tarvikkeita.

VOITTAJAN valitsi tukioppilaista ja henkilökunnasta koottu raati.

Lukion alkajien Totoro-teos oli tuomariston mielestä upea, viimeistelty ja veistoksellinen, mutta voitto ratkesi niukasti lukion jatkajien smurffikylän hyväksi sommittelun, tilan hyödyntämisen ja kaikkien suurta työpanosta vaatineen urakan vuoksi.

Yläkoululaiset tekivät yhteensä viisi lumiveistosta, joiden aiheet vaihtelivat yhdeksäsluokkalaisten ihmishahmosta 8A:n pakettiautoon, 7A:n ja 8B:n lumilinnoihin ja 7B:n muumitaloon. Voittajaksi selvinnyt muumitalo syntyi positiivisella asenteella ja innokkaalla osallistumisella tekemiseen, tuomaristosta sanottiin.

Yläkoulun palkinnot tarjosi Evijärven MLL, ja opettajat hankkivat lukiolaisten palkinnot itse.

–Lumenveistokilpailu vaikutti olleen tervetullutta poikkeusohjelmaa ja yhdessä tekemistä koronakevään poikkeusaikana, kertoo tukioppilasohjaaja Tuija Saarteinen. –Edellinen lumenveistokisa koulullamme oli vuonna 2015. Nyt sekä sää että lumimäärä sattuivat olemaan sopivaan aikaan suosiollisia. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.