Pilkkikilpailuja ja uudenlaisia musiikkitapahtumia korona-ajan viihdykkeeksi

Kalastuskilpailun voittaja Timo Särkijärvi (kesk.), kakkonen Matti Särkijärvi (vas.) ja kolmonen Erkki Vesakoski.

Julkaistu:

KORTESJÄRVEN Saarijärvellä pidettiin sunnuntaina ensimmäiset Kauhavan pienimmät pilkkikilpailut.

Uuden, ulkoiluun kannustavan ja lähiruokaa suosivan tapahtuman nimi juontuu siitä, että mukaan otettiin koronarajoitusten mukaisesti vain 19 kalastajaa sekä toimitsija.

Kolmen tunnin mittaisen kilpailun voittajat ratkaistiin saaliin kokonaispainon mukaan.

Kalastajille sallittiin vain yksi vapa sierainparia kohden. Sallitut syötit olivat kärpäsen ja surviaisen toukat sekä madot. Mäskäys ja kalojen syöttäminen oli kielletty.

Kilpailun voitti kortesjärveläinen Timo Särkijärvi 2 890 gramman saaliilla. Toiseksi ylsi Matti Särkijärvi (1,75 kiloa) ja kolmanneksi Erkki Vesakoski (1,05 kiloa).

13 osallistujasta seitsemän sai ylipäätään kalaa. Suksien käyttö oli kuulemma avain palkintosijoille.

Vaikka kilpailukaloina olivat kaikki Saarijärven kalalajit, eli ahven, hauki ja särkikalat, koostui voittajan saalis useammasta sadasta pienestä ahvenesta.

–Pystypilkki ja silmä, tiivisti Timo Särkijärvi voittonsa salaisuuden.

Hän kertoi pilkkivänsä kerran viikossa. Saarijärvi on hänen kotijärvensä ja siksikin tuttu.

TOIMITSIJANA ollut kaupungin kulttuuriohjaaja Jaakko Erkinheimo kehui hienoa, aurinkoista keliä.

–Talven ensimmäinen päivä, kun ei tarvinnut pilkkihaalareita.

Hän oli myös tyytyväinen, että edes pieni tapahtuma saatiin aikaiseksi aikana, jolloin oikein mitään ei pysty järjestämään.

–Kivaa, kun mukana oli kaiken ikäisiä: pieniä muksuja ekan kerran pilkillä ja semmoisia, jotka ovat olleet ehkä joskus aiemminkin, hän naurahti. –Ja myös sellaisia, jotka eivät ehkä muissa kaupungin tapahtumissa käy.

Ja kalaakin tuli, hän lisäsi.

KAUHAVAN pienimpiä pilkkikisoja pidetään vielä kaksi: seuraava Haarusjärven uimarannalla Alahärmässä 3.3. ja viimeinen Ojutjärven uimarannalla Kauhavalla 7.3.

Osallistuminen on ilmaista, ja kalastajille on tarjolla makkaraa ja mehua. Kisoihin on ilmoittauduttava etukäteen joko kaupungin sivuilta löytyvällä lomakkeella tai suoraan kulttuuriohjaaja Jaakko Erkinheimolle.

ERKINHEIMO oli ollut edellispäivänä mukana myös striimamassa musiikkitapahtumaa nuorisotila Saumassa.

Siihen kuului kortesjärveläisen Elsewheresin keikka, ja lisäksi oli keskustelupaneeli, pelihaaste ja kaupunginjohtajan talvinen tervehdys.

–Se oli sellainen Jyrki-tyyppinen lähetys, hän kertoi. –Se oli aika jännittävää, kun mä en ollut koskaan ennen striimannut. Piti ottaa se heti haltuun.

Jos musiikkitapahtumaa on käyty katsomassa ja tykkäämässä, Erkinheimo suunnittelee laajentavansa sen kuukausittain toistuvaksi jutuksi. Samalla tarjottaisiin vähän esiintymismahdollisuuksia lähiseudun bändeille.

–Tämä oli ikään kuin pilottijakso, ja ihmiset saavat ehdottaa itse sisältöä tuleviin jaksoihin, hän pohtii. –Kun kaikki on ollut jo vuoden ajan seis, ihmiset kaipaavat kovasti kulttuuria.

VIIKONLOPPUNA on myös tulossa KauhaValhalla-pelitapahtumaan liittyvä pieni OverWatch-turnaus, Erkinheimo muistuttaa.

2 vs 2 -mallilla pelattavaan turnaukseen mahtuu vielä kaksi joukkuetta.

Kilpailuun osallistutaan etänä kotoa käsin, ja pelit striimataan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.