Vimpeliin avataan ensi talvena soiva jäätaidenäyttely Eläinten karnivaali

Eläinten karnivaali -teoksen kuuluisimmassa osassa nähdään joutsenia sello- ja pianomusiikin kanssa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

JÄÄTEEMA jatkuu Kraatterijärven seudulla yhä näyttävämmin, kun Vimpeliin avataan ensi talvena jäätaidekeskus. Sen teemana on soiva jäätaidenäyttely, Camille Saint-Saensin Le Carnaval Des Animaux eli Eläinten karnivaali.

Ympäristön asukkaat, matkailijat sekä koululais- ja muut ryhmät pääsevät nauttimaan ainutlaatuisesta jäätaidenäyttelystä ja jääsatumaailmasta helmikuusta 2022 alkaen.

Jäätaidekeskuksen toteuttaa Jäälinna ry yhdessä paikallisen yhdistyksen kanssa.

Syksyyn asti avoinna oleva jäätaidenäyttely on harvinaista herkkua Suomessa.

Jäälinna ry on toteuttanut myös Leppävirralla kolmatta vuotta toimivan Muumijääluolan. Siellä veistoksia on käynyt ihailemassa jopa yli 35 000 kävijää kaudessa.

Lapissa jääveistoksia on nähty Kemin lumilinnassa ja myös muissa lumirakennelmissa kuten Kittilän Snow Villagessa. Maailmalla jäänäyttelyitä on useita, esimerkiksi Berliinin suuret veistoskeskukset.

RANSKALAINEN säveltäjä Camille Saint-Saens sävelsi 14-osaisen Eläinten karnevaalin vuonna 1886. Jokainen teoksen osa kuvaa tiettyä eläintä, ja jäätaidenäyttelyssä nämä eläimet nähdään upeina jääveistoksina.

Näyttelyssä voi ihastella muun muassa villiaaseja erittäin nopean piano-osuuden rytmittämänä sekä kenguruita näiden loikkimista kuvaavan pianomusiikin säestyksellä. Lintuhäkki on puolestaan puhaltimien hallitsema osa. Leijonan kuninkaallisessa marssissa kuullaan myös leijonien karjuntaa. Teoksen kuuluisin osa on Joutsen, jossa sello soittaa kaunista melodiaa pianon säestyksellä.

Näyttelyn toteuttaa kymmenen maailman parhaimmistoon kuuluvaa jäätaiteilijaa, jotka tulevat muun muassa Japanista, Mongoliasta ja Latviasta. Näillä kaikilla jäätaiteilijoilla on erityinen suhde Suomeen ja he ovat vierailleet useissa Suomen jääveistostapahtumissa jo yli 10 vuoden ajan.

JÄÄTAIDEKESKUKSEN koko on 375 neliötä. Varsinaisten jääveistosten lisäksi tilaan tulee muun muassa jääliukumäki ja muita aktiviteetteja.

Näyttelyn yhteydessä oleviin tiloihin tulee kahvila-ravintola sekä muita toimintoja, joista hyvin kiinnostava on myös lasten taidenäyttely. Siihen uskotaan saatavan Pohjanmaan alueelta jopa tuhat taideteosta samasta Eläinten karnevaali -aiheesta.

JÄÄLINNA RY on voittoa tavoittelematon aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on jäänveiston, hiekanveiston ja nykyään myös puunveiston esittäminen tapahtumien, näyttelyiden ja koulutusten kautta.

Jäälinna tekee yhteistyötä maailman parhaiden veistotaiteilijoiden kanssa. Jäälinna ry:n ja Hotelli Kivitipun yhteistyö alkoi talvella 2020 kansainvälisen jäänveistotapahtuman myötä.

26.–28.2.2021 Jäälinna ry järjestää Lappajärvellä 27. jäänveiston SM-kilpailut.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.