Etelä-Pohjanmaalla viikonlopun aikana kahdeksan uutta tartuntaa

Kuva: Eija Pippola

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana 19.-21.2.2021 kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Kolme tartunnoista liittyy JIK-alueen tartuntaketjuun, joka on osoittautunut UK-variantin aiheuttamaksi. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 595.

Osastohoidossa on kaikkiaan 15 koronaviruspotilasta, valtaosa heistä on hoidossa Ilmajoen terveyskeskuksessa. Viikonlopun aikana on tapahtunut yksi uusi koronakuolema, koronakuolemien kokonaismäärä alueella on 13.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11.2020 lähtien. Viime aikana tartuntamäärät ovat kasvaneet. Kahden edeltävän viikon aikana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 57 uutta tartuntaa (ilmaantuvuus 29,5/100 000 asukasta). Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä todettujen tartuntojen osuus on 34 %. Viimeisen viikon aikana tartunnan saaneista 90 % on ollut edeltävästi jo karanteenissa olevia.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 77 799. Eilen tutkittiin 260 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,9 %.

Nyrkin kokous 22.2.2021

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin olevan edelleen pandemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen ilmaantuvuus on kääntynyt kasvuun, eikä suosituksia ole toistaiseksi mahdollista keventää. Nyrkin aikaisemmin antamat suositukset ja aluehallintoviraston 20 henkilön kokoontumisrajoitus ovat voimassa 1.3.2021 saakka.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.