”Hyödyntämätön voimavara Etelä-Pohjanmaalle” – Uudessa kampanjassa kannustinraha kansainvälisen opiskelijan palkkaavalle yrityksille

Yksi kampanjan päähenkilöistä on kamerunilainen, SeAMKissa International Business -ohjelmassa opiskeleva Simon Fometenou Jongo.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Etelä-Pohjanmaan liiton yhteistyössä toteuttama Maailma konttoriisi -kampanja haluaa edistää kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä alueen yrityksiin.

Harjoittelu- ja työmahdollisuuksien löytämistä ulkomaisille opiskelijoille vaikeuttavat monet seikat kuten kontaktien puute, kielikysymykset sekä kokemusten puute, näkee projektipäällikkö Marko Kelahaara kampanjan takana olevasta Kokka kohti Etelä-Pohjanmaata -hankkeesta.

–Työmahdollisuudet ja opiskelijat eivät vielä kohtaa parhaalla mahdollisella tavalla. Yrityksissä ei välttämättä ole kokemusta tai tietoa ulkomaisten opiskelijoiden hyödyntämisestä eikä potentiaalia osata nähdä. Työtä on myös siinä, että opiskelijat saisivat kasvatettua verkostoaan ja tuotua osaamistaan entistä paremmin esiin. Koen että tässä on hyödyntämätön voimavara Etelä-Pohjanmaalle, Kelahaara toteaa.

Kampanjan päähenkilöinä toimii viisi joko nykyistä tai entistä kansainvälisen liiketoiminnan opiskelijaa, joille pyritään löytämään heidän osaamistaan vastaava harjoittelu- tai työpaikka. Lisäksi kampanjan tavoitteena on nostaa kansainvälisten opiskelijoiden profiilia yleisemminkin, jotta heidän työllistymisensä sekä integroitumisensa alueelle helpottuisi.

Maakunnan näkökulmasta kansainväliset opiskelijat ovat yksi ratkaisu yritysten kasvavaan osaajapulaan. Keskeistä olisikin kyetä entistä tiukemmin pitämään kiinni alueelle opiskelemaan saapuvista nuorista kyvyistä. Etelä-Pohjanmaan liitto on sitoutunut palkitsemaan harjoittelijan kampanjan avulla rekrytoivan yrityksen 800 euron suuruisella kannustinrahalla. Suunnittelujohtaja Antti Saartenoja kannustaakin liiton omiin kokemuksiin nojaten yrityksiä rekrytoimaan ulkomailta tulleita opiskelijoita:

–Etelä-Pohjanmaan liitto on palkannut Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opiskelevia kv-harjoittelijoita vuosina 2019 ja 2021. Kokemukset ovat olleet hyviä, harjoittelijat ovat olleet erittäin motivoituneita ja työsuoritukset ovat ylittäneet odotukset. He ovat myös rikastuttaneet ja haastaneet työyhteisöä monin tavoin. Yhteydenpito harjoittelijoihin on jatkunut myös harjoittelujakson jälkeen, Saartenoja kertoo.

Kampanja on toteutettu osana Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallinnoimaa Kokka kohti Etelä-Pohjanmaata (ESR) -hanketta (2020–2022). Yhteistyössä SeAMKin kanssa hanketta toteuttavat Into Seinäjoki, Sedu, Suomen Yrittäjäopisto sekä Kauhajoen kaupunki.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.