Kortesjärven eläkeläisten suunnitelmissa on monenlaista ohjelmaa, jota koronarajoitukset eivät toivon mukaan tule estämään

Julkaistu:

KORTESJÄRVEN eläkeliitto kokousti 9. helmikuuta. Päivän aikana nimettiin uusi hallitus ja listattiin ajatuksia siitä, millaista ohjelmaa alkaneena vuonna on mahdollista järjestää.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jorma Kivikangas. Hänellä on menossa jo viides vuosi tehtävässä.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Seppo Ylilammi. Hän on myös rahastonhoitaja ja vastaa lisäksi adresseista, tiedotuksesta ja joululehdestäkin.

Hallitukseen valitiin Aaro Tepon tilalle vuodeksi niin ikään Seppo Ylilammi, Ritva Rintalan tilalle Kaija Pitkärvi kahdeksi vuodeksi ja Jouko Aatsingin tilalle Leo Marjamäki kahdeksi vuodeksi. Uudelleen valittiin Katri Tyynismaa, Tapio Ketola ja Marita Kalliokoski.

Muut hallituksen jäsenet ovat Tage Björkqvist, Simo Kontiainen, Anneli Kuivanto, Kyllikki Pitkäjärvi, Mauno Tuhkasaari ja Annikki Finni.

Toiminnantarkastajksi valittiin Hannele Ylikoski ja varalle Hannele Lahti.

Sihteerinä jatkaa Tapio Ketola. Hänen tehtävinään on lisäksi toimia matkavastaavana ja lomavastaavana.

Jäsenvastaavana jatkaa Simo Kontiainen. Hallituksen ulkopuolelta pääemäntänä jatkaa Ritva Nuottimäki ja liikuntavastaavana Pentti Autio.

SEPPO YLILAMMI kertoo, että eläkeyhdistys on jäsenmäärältään Kortesjärven suurin yhdistys. Jäseniä on tällä hetkellä 430.

–Meillä on monipuolista ja vilkasta toimintaa. Painopiste on siirtynyt vaikuttamisesta jäsenten yhdessä toimimiseen ja henkiseen hyvän olon lisäämiseen.

Painopisteen muutoksesta kertoo se, että kun kymmenen vuotta sitten yhdistyksen virallisissa syys- ja kevätkokouksissa oli mukana 40–50 jäsentä, niin viime marraskuussa pidetyssä kokouksessa heitä oli paikalla 15.

–Tästä varmaan voi vetää sellaisen johtopäätöksen, että asiat hoidetaan hyvin, luotetaan aktiivitoimijoihin ja otetaan se henkinen ja viihteellinen hyöty, minkä yhdistys jäsenilleen tarjoaa, Ylilammi tuumii.

YHDISTYKSEN kuluvalle vuodelle laatimassa toimintasuunnitelmassa lähdetään siitä, että arki palaisi vuoden aikana normaaliksi.

Eläkeläisille on suunniteltu tällekin vuodelle monenlaista ohjelmaa.

–Kuukausikerhoja on kevätkaudella viisi kertaa ja syksyllä neljä kertaa. Näissä kerhokokoontumisissa on aina jokin ajankohtainen ja jäseniä kiinnostava alustus, Ylilammi luettelee.

Ylikylän nuorisoseuralla on tarkoitus järjestää jo perinteeksi muodostunut kevätkeikaus. Sen lisäksi aiotaan toteuttaa sokkomatka ja ainakin yksi teatterimatka.

Yhdistys osallistuu myös Finsumäen markkinoille, ja joulukuun alussa on yhteinen joulujuhla Kortesjärven invalidien ja sotaveteraanien kanssa.

–Liikuntakerho kokoontuu kerran viikossa keväällä ja syksyllä. Jäsenet käyvät myös omakustanteisesti keilaamassa Lapualla, Ylilammi listaa.

Eläkeläisten hallitus totesi myös, että pandemiaan liittyvistä kokoontumisrajoituksista huolimatta syyskokous voidaan pitää tänä vuonna.

–Sitä, minkä verran näistä suunnitelmista pystytään toteuttamaan, me emme tällä hetkellä tiedä. Me elämme ja toimimme sen mukaan, miten nämä koronarajoitteet antavat mahdollisuuden. Vaikka tämä on todella harmillinen tilanne, niin me menemme terveys edellä, Ylilammi sanoo.

JÄSENMAKSU on 15 euroa, joka tipahtaa postilaatikoihin lähiviikkoina. Maksuun sisältyy muiden etuuksien lisäksi joka jäsentalouteen jaettava Jouluviesti.

Yhdistyksen viralliset ilmoitukset julkaistaan Järviseudun Sanomissa.

–Toiminta on tällä hetkellä telakalla, mutta korona voitetaan ja sen jälkeen toimitaan entistä vireämmin. Siksi toivomme jokaisen jäsenen maksavan jäsenmaksunsa. Meidän on mukava toimia suuren joukon vetäjinä, Ylilammi sanoo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.