Uudistuminen vaatii rohkeutta, tietää Niskanen

Vedon kannattajat juhlivat viime kesänä Superpesis-pronssia. Kaipuu kultakantaan ei ole kadonnut. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VEDON Superpesis-joukkueen tähtäimessä on paluu kultakantaan. –Aihiot siihen on olemassa, toteaa joukkueen uusi pelijohtaja Tomi Niskanen.

–Se vaatii uskallusta siihen, että peliä viedään haluamaamme suuntaan, jossa pystymme hyödyntämään ja etenemis- ja lyöntivoimaamme. Ulkopeli on ollut vahvaa, sen jatkokehittäminen on yksi teema. Tekemistä pyritään kehittämään sekä yksilöllisesti että joukkueena. Tavoite on, että kokeneempikin kaarti pystyy tehostamaan omaa tekemistään ja pelaamaan uransa parasta pesistä, ja nuoret pääsevät kehittymään. Se on hyvä tilanne, että useampi kaveri kilpailee vuoden pelaajan tittelistä. Paljon työtä on edessä. Pitää olla kärsivällinen ja luottaa prosessiin, jota jyskytetään.

Harjoittelu ja yhteistyö joukkueen sekä taustaorganisaation kanssa on Niskasen mukaan käynnistynyt oikein mukavasti. –Asiat on käyty joukkueen kanssa perusteellisesti läpi, mikä on hyvin, ja mitä pitää uskaltaa tehdä, miten muuttua, että ollaan kultaotteluissa. Vaatii rohkeutta tehdä asioita myös toisin kuin ennen. Osa uudistumista on se, että pyrimme tehostamaan yksilön arkea ja jokapäiväistä tekemistä laadukkaammaksi. Pelaajilla on hyvin erilaisia elämäntilanteita: osalla raskas fyysinen työ, osa opiskelee, jotkut voivat panostaa harjoittelemiseen täysipainoisemmin. Osalla on perhettä. Kaikilla on 24 tuntia vuorokaudessa. Pyrkimyksenä on helppo ja rullaava arki, tavoitteena urheilijan hyvä olo ja sen tunnistaminen. Mitä paremmin voi, sen paremmin suoriutuu. Joukkue on avoimin mielin mukana.

Kuortaneen Urheiluopiston pesäpalloakatemian valmentajana päätyötään tekevä Niskanen hyödyntää fysiikkapuolen testausmenetelmiä ja pelillisille asioille on omat mittarinsa. 

Kokoontumisrajoituksilla ei ole Niskasen mukaan ollut suurta vaikutusta joukkueen harjoitteluun.

–Pienryhmäharjoittelua oli noin kuukauden ajan, silloin treenattiin tehokkaammin tiettyjä osa-alueita.

HALLI-SM-sarjan sijaan pelataan Seinäjoki Areenassa Vekseli-turnaus, jossa tasoaan mittaavat Vedon lisäksi KossU, JymyJussit ja KaMa. Viime viikonlopun avausotteluun KaMaa vastaan sekä Niskasella että joukkueella oli kovat odotukset.

–Valmistautuminen oli huolellista, halusimme pelata oman tasoistamme peliä, ja onnistuimmekin todella hyvin. Oli ilo huomata, että juoksu- ja lyöntivoimaa sekä taitoa löytyi, ja laajalla rosterilla saimme luotua tilanteita sekä juoksuja. Se oli sitä, mitä haluttiinkin.

Sunnuntain KossU-ottelussa suorittaminen oli heikompaa. –Ei oltu terävimmillämme, tuli merkkivirheitä ja kiirettä. Se ei ollut kovin kummoinen suoritus, mutta ymmärrän sen: lauantaille ladattiin paljon ja kokoonpano muuttui sunnuntaille.

Joukkueen harjoitusringissä on 16 pelaajaa, joista 14 pääsi kentälle viikonloppuna, seuraavana pääsevät loputkin. –Kaikki ovat sitten saaneet tulikasteen ulkopelin osalta ja päässeet antamaan näyttöjä. Viikonloppu osoitti, että rinki on laaja, ja voidaan peluuttaa ketä tahansa.

14. HELMIKUUTA Veto kohtaa turnauksen viimeisessä ottelussa JymyJussit. –Odotan ottelulta hyvän sisäpelin jatkumoa lauantaista. Yksi iso asia on se, että vastustajalla on hyvä lukkari, jota vastaan lähdetään pelaamaan. Ulkopelissä on reilusti töitä vielä, keskitytään siihen. Siellä pelaa huippuyksilöitä, mutta kimpassa on pystyttävä pelaamaan paremmin. Armeijamiehet Perttu Ruuska ja Mikko Vihriälä ovat luultavasti pois, ja lainalukkari Lauri Vuollo tulee Kempeleestä Perttua tuuraamaan.

Harjoitusottelut jatkuvat 26. helmikuuta Kuortaneella Kankaanpäätä vastaan, ja viikon 10 viikonloppuna pelattavassa turnauksessa on määrä kohdata Sotkamo sekä Hyvinkää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.