Urheiluvuosi 2020 niputettiin parhaiden palkitsemisella

Vapaa-aikatoimen palkinnot kävivät hakemassa Johanna Korkea-aho, Olli Uusitupa, Maria Koivukoski, Lotta Kangasaho ja Lari Kuusela.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Poikkeuksellinen kausi vaikutti niin kilpasarjoihin kuin lasten ja nuorten harjoitteluunkin.

–Kevät on varmasti vielä tanssia koronan kanssa, mutta uskomme ja toivomme, että urheiluvuoden -21 aikana palataan kohti normaalia arkea, päästään taas liikkumaan yhdessä – aikuiset, nuoret ja lapset pääsevät jatkamaan harrastuksiaan, totesi tilaisuuden juontanut Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala.

Vapaa-aikatoimen palkitsemisosuudessa vuoden urheilijaksi 2020 valittiin Vilma Leppäniemi, joka voitti judon SM-hopeaa alle 21-vuotiaiden alle 70-kiloisten sarjassa. Stipendisäännön mukaan menestyksestä kansallisissa kilpailuissa palkittiin Vilma Leppäniemi, Juho-Joel Mäenpää (kiekonheiton SM-pronssi M17), Janna-Juulia Mäenpää (seiväshyppy SM-kulta T14), Esko Hyyppä (hiihto SM-kulta M65 P 3x5km), Aarne Lehtisalo (hiihto SM-kulta M65 P 3x5km), Markku Kivipelto (kynnön SM-kulta paluuaura) sekä Jaana Hietala (sisäsoutu SM-hopea N40).

Vuoden valmentajaksi ja myös kunnon kuntalaiseksi 2020 valittiin pitkän linjan koripallovalmentaja Erkki Ventilä, joka on saanut innostettua monia uusia tyttöjä koripallon pariin. Tälläkin hetkellä hän käyttää kymmeniä tunteja viikoittain lasten, nuorten ja aikuisten valmennukseen, vaikka valmentaa aktiivisesti vain kahta mikrotyttöjen joukkuetta, todettiin palkinnon perusteissa. ”Lisäksi hän pitää yksilöharjoitustunteja juniorijoukkueiden sekä liigajoukkueiden pelaajille. Laji- ja valmennustietoa Erkki ammentaa Euroopan huippuvalmennuskeskuksista, esimerkiksi Italiasta ja Espanjasta. Hän on aina huolehtinut myös omasta kunnostaan monipuolisella liikkumisella.”

Ryhtitytöksi 2020 valittiin lukion oppilaiden äänestyksen jälkeen Lotta Kangasaho ja ryhtipojaksi Lari Kuusela. Nuori toimija 2020 on Maria Koivukoski, joka on 13-vuotiaasta asti ohjannut 4H-kerhoja sekä muuta toimintaa osaavasti ja kannustavasti. Hän on opettanut useita lapsia leipomaan ja hyödyntää osaamistaan Maikin Maukkaat -4h-yrityksessään, joka aloitti toimintansa tämän vuodenalussa, perusteltiin palkintoa.

Liikunnan erityispalkinto 2020 myönnettiin Maija Pippolalle, joka kuntoilee aktiivisesti useita kertoja viikossa sekä osallistuu ahkerasti kävely- ja pyöräilykampanjoihin sekä tapahtumiin.

Vimpelin kunnan yrittäjäpalkinnon 2020 sai Boutique Johanna K. tunnustuksena positiivisen esimerkin näyttämisestä suomalaiselle yrittäjäyhteisölle kovimpana koronapandemian aikana. Vimpelin kunnan kulttuuripalkinto 2020 saivat Vimpelin mieslaulajat tunnustuksena pitkäaikaisesta kulttuuriperinnön edistämiseen ja ylläpitämiseen tehdyn arvokkaan työn johdosta.

Kunta palkitsi myös SM-pronssia voittaneen Vimpelin Vedon superpesisjoukkueen jäsenet. Joukkueessa pelasivat Elmeri Anttila, Juho Heikkala, Olli Heikkala, Mikko Kanala, Antti Kortteenperä, Aleksi Lassila, Severi Lassila, Tuomo Lönnmark, Janne Mäkelä, Perttu Olli, Aleksi Rantala, Matias Rinta-aho, Perttu Ruuska, Jere Saukko, Viljo Sillanpää, Ville Takala ja Mikko Vihriälä, pelinjohdosta vastasivat Markku Hylkilä ja Ismo Ankkuri, fysiikkavalmennuksesta Petri Heikkinen, joukkueenjohtajana toimi Heikki Seppä, huoltajana Mikko Liikala ja lääkärinä Marja-Liisa Kivipelto.

VETO palkitsi koripallon vuoden valmentajana Erkki Ventilän ja korisjuniorina Pihla Jaatisen. Naisten korisliigan ykköspalkinnon sai Anni Kujala ja kakkospalkinnon Riikka Kujala. U17-tytöistä palkittiin Minttu Isoranta ja Adalmiina Syynimaa, B-tytöistä palkinto Wilhelmiina Jaatinen ja Jemina Männikkö, Minitytöistä Silja Kangas ja Eerika Niemitalo, Mikrotytöistä Oona Niemi ja Isla Haanpää.

ViVe:n pesisjunioreiden reiluina pelaajina G-tytöistä Aino Kivisen, F-tytöistä Eveliina Aittoniemen, E-tytöistä Silja Saaren, G-pojista Tuomas Winterin, F-pojista Kalle Lassilan, E-pojat 08 Teemu Polson, E-pojat 09 Vertti Patovistin ja D-pojista Santtu Kivisen.

C-tyttöjen ykköspalkinnon sai Riikka Polso, kakkospalkinnon Sofia Huusko, C-poikien ykköspalkittu oli Eemeli Lassila ja kakkospalkittu Miika Peräaho. B-tyttöjen ykköspalkinto meni Saana Lahdelle, kakkospalkinto Anniina Lassilalle. Vuoden tuomari oli Arttu Isoranta. Villen Maljan sai Ronja Kauppi, E-tytöt, Vähämäki–Viitala kiertopalkinnon Okko Lassila, E-pojat-08 ja Treenaajan Maljan Konsta Sova, D-pojat. Vuoden juniorivalmentaja oli Janika Herrala ja vuoden junioripelinjohtaja Mika Isojoki. Vuoden pesisperhe on Raimo Aittoniemen ja Maria Niemen perhe.

Pesäpallojaosto palkitsi seuran parhaana pesäpalloilijana Perttu Ruuskan. Superpesiksen ykköspalkinnon sai Matias Rinta-aho ja kakkospalkinnon Olli Heikkala. Suomensarjan ykköspalkittu oli Perttu Olli ja kakkospalkittu Lauri Vihriälä. 60-luvun joukkueen kiertopalkinnon sai Juho Heikkala. Vuoden pelinjohtajana palkittiin Markku Hylkilä. Heikin ja Raimon tsemppipalkinto myönnettiin Mette Mortensenille. Vuoden seuratyöntekijä oli Virpi Poikelin.

Tilaisuuden päätteeksi jaettiin viime kauden Läntisen alueen kilpasarjan pronssimitalit Vedon D-joukkueelle, joka pelaa tällä kaudella C-sarjassa.

JÄÄKIEKON harrastajista palkittiin Tero Lassila ja Kimmo Nieminen, hiihdosta ja yleisurheilusta Esko Hyyppä, Simeon Hyyppä, Samuel Hyyppä, Aarne Lehtisalo ja Eero Saarenketo.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.