Lappajärven kunnanhallitus 18.1.2021: Kuntalaisaloite Rantakankaan koulusta sivistyslautakunnalle

Sumua Nississä 8.1.2019. Kuva: Eija Pippola

Julkaistu:

Kuntalaisaloitteen Rantakankaan koulun säilyttämiseksi oli kirjoittanut 128 kunnan asukasta ja 48 muuta henkilöä. Kunnanvaltuusto on aiemmin 25.5.2020 päättänyt kokouksessaan, että Rantakankaan koulu toimii liikuntasalissa siihen saakka, kunnes koulun oppilaat mahtuvat uuden yhteiskoulun tiloihin, osastoihin 0.-2. ja 3.–6. Kunnanhallitus pyytää sivistyslautakunnalta vastineen aloitteen johdosta.  

VUODEN 2021 kuntavaalien ennakko- ja vaalipäivän ennakkoäänestys tapahtuu kunnanvirastolla ja  laitosäänestyspaikkana toimii Palvelukoti Maijala. Vaalipäivän äänestysalueina ja paikkoina ovat Rantakankaan koulu, valtuustosali ja Länsirannan koulu.  

JÄRVI-POHJANMAAN Yrityspalvelu Oy:n yhtiökokousedustajaksi valittiin Aku-Matti Juttuniemi, varalle Maria Viita-aho-Tohni.  

VALTIOVARAINMINISTERIÖN muutospäätös peruspalvelujen valtionosuudesta vuodelle 2021 merkittiin tiedoksi. Lappajärven kohdalla lisäys kaikkineen tekee yhteensä 329 907 euroa. Valtiovarainministeriön päätös kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta ja veroperustemuutoksista johtuvien verotulomenetysten korvauksesta vuonna 2021 merkittiin tiedoksi. Valtiovarainministeriön päätös kuntien kotikuntakorvauksen perusosasta vuodelle 2021 merkittiin myös tiedoksi. Kunnanhallitus hyväksyi talousarvion 2021 täytäntöönpano-ohjeet.  

MAKSUMÄÄRÄYKSEN anto-oikeuden hallitus myönsi kunnanjohtaja Sami Alasaralle, hallintojohtaja Päivi Huhtalalle ja teknisen johtaja Anne Övermarkille. Laskut yleishallinon, terveys- ja sosiaalitoimen, elinkeinotoimen, muiden palveluiden ja yleisen edunvalvonnan osalta kuittaa kunnanjohtaja ja hallintojohtaja. Kunnanjohtajan laskut hyväksyvät hallintojohtaja ja lopullisesti kunnanhallituksen puheenjohtaja. Laskujen asiatarkastajina toimivat Anu Vähälä, toimistosihteeri ja edunvalvonnan osalta Piia Mäkitarkka sekä Sarita Ahvenniemi. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.