Työpaikalta saatujen koronatartuntojen määrä kasvaa maakunnassa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen, 17.1.2021, kolme uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 476. Viikonlopun aikana todettiin yhteensä 19 koronatartuntaa. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 48 (ilmaantuvuus 24,8/100 000 asukasta). Työpaikalta saatujen tartuntojen osuus on kasvanut 38 prosenttiin, tiedottaa sairaanhoitopiiri.

Jäljitystyön onnistumista kuvaa se, että sairastuneista 63 prosenttia on ollut jo karanteenissa olevia. 

Viime viikolla koronanäytteitä otettiin 1731. Testimäärä on joulukuun notkahduksen jälkeen kääntynyt toivotusti hienoiseen nousuun. Positiivisten näytteiden osuus on 2,0 % kaikista viime viikon aikana otetuista näytteistä.

Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 65 238. Eilen tutkittiin 178 näytettä.

Tähän mennessä koronarokotus on annettu valtaosalle niistä henkilöistä, jotka kuuluvat kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti ensilinjan rokotettaviin. Tällaisia ovat esim. koronapotilaita hoitavien yksiköiden työntekijät sekä sairaalassa että terveyskeskuksissa. Seinäjoella ensimmäisen rokotteen saanut on saanut noin 1 000 sairaalan ja Seinäjoen terveyskeskuksen työntekijää. Koronarokotusten painopiste on siirtymässä iäkkäiden asumispalveluyksiköiden asukkaisiin ja henkilökuntaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.