Palvelukoti Maijala siirtyi Attendon omistukseen

Kauppakirjan kirjoitustilaisuudessa vasemmalla Tuomas Sabah Attendosta ja kaupanvahvistajana Antti Haapoja, POP Lappajärvi. Kuva: Jukka Viinamäki

Julkaistu:

Palvelukoti Maijala on ollut yksityinen palveluntuottaja Lappajärvellä 1960-luvulta saakka. Aluksi toiminta oli Kyrönniemessä, ja 1990-luvun alkupuolella nykyisissä toimitiloissa kunnan keskustassa. Yhteistyötä oli aluksi Lappajärven kunnan kanssa, sittemmin Kuntayhtymä Kaksineuvoisen kanssa ja nyt Järvi-Pohjanmaan kanssa.

– Vanhusten hyvän hoidon takaamiseksi meillä on jo pitkään ollut ajatus siitä, että Lappajärven vanhusten hoito olisi hyvä olla samalla toimijalla.  Silloin toteutuisi selkeästi se, ettei vanhusten sijoittelussa ei olisi ongelmia, ja vanhukset sekä heidän omaisensa voisivat helpommin valita omaisensa hoitopaikan, toteaa Jukka Viinamäki, palveluyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja.  

– Pari vuotta sitten otin yhteyttä Attendoon ja esitin, että olisimme myymässä toimintamme heille ja samalla esitin, olisiko Attendo kiinnostunut ottamaan Lappajärven koko vanhustenhuollon ja vammaispalvelut toiminnakseen. Tätä alettiin toteuttamaan ja kunta myi Attendolle terveyskeskustilansa, vammaispalveluyksikön Joelinkodin ja nyt sitten viimeisenä toteutettiin aiemmin sovittu Palvelukoti Maijalan kauppa.

YHDISTYKSEN lopettaessa liiketoiminnan se jatkaa kuitenkin yhdistyksenä kaikkien Lappajärven vanhusten palvelemista yhdistyksessä vapaaehtoisvoimin. Palvelukodin hallitus on toiminut pitkään ja jäsenet ovat ikääntyneitä.

– Tarkoituksenamme[SH1]  on, että liiketoiminnan loputtua koko hallitus jättää tehtävänsä, ja tilalle valitaan kevään aikana uusi hallitus. Toivomme, että saamme uuden, nuorekkaan hallituksen ja siihen nuoria aktiivisia toimijoita, jotka järjestävät vanhuksille viriketoimintaa ja tapahtumia aiempaa enemmän. Se on mahdollista, kun liiketoiminnan vaativat tehtävät jäävät pois.

Hallitus toimisi moottorina ja innokkaat vanhuspalveluista kiinnostuneet nuoret toimijat ovat tervetulleita palvelemaan vanhuksia Maijalassa ja Lintukodissa, Joelinkodin palveluyksikössä, sekä kotona asuvia iäkkäitä vanhuksia. 

– Toivon että halukkaat ottavat rohkeasti yhteyttä, ja ryhtyvät suunnittelemaan jatkossa toimintaa. Yhdistykseltä saa lisätietoa palvelukoti Maijalasta ja sitä kautta yhdistyksen nykyinen hallitus esittää yhdistyksen yleiskokoukselle uuden hallituksen kokoonpanon.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.