Kumppanuuspöytä siirtyy Teamsiin

Julkaistu:

Aihe:

ETTÄ mikä ihmeen kumppanuuspöytä?

–Laaja-alainen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy eivät ratkea pelkästään julkisen vallan toimin tai markkinalähtöisesti. Yhdistykset, järjestöt ja vapaaehtoiset kaikilla tasoilla ovat tärkeitä toimijoita. He tarjoavat neuvoja, toimintaa, virkistystä ja vertaistukea. Tällä on merkitystä meidän jokaisen arjessa, toteaa kehittämissuunnittelija/tiedottaja Päivi Kultalahti Kylille-hankeeesta.

–Kumppanuuspöydässä toimijat kohtaavat, oppivat tuntemaan toisiaan ja suunnittelevat yhteistyötä. Kun asioita sovitaan yhdessä, päällekkäisyydet vähenevät ja toiminta tehostuu. Siitä on hyötyä kaikille.

Kumppanuuspöytä on myös kansalaisvaikuttamisen kanava, jolla asukkaiden ja muiden toimijoiden ääni saadaan kuuluviin päätöksenteossa. –Sen vuoksi on toivottavaa, että myös luottamushenkilöt ja muut päätöksentekijät tuntevat asian omakseen ja tulevat mukaan kuulolle ja keskustelemaan.

Pöytä yhdistää aktiiviset kansalaiset ja synnyttää uusia ratkaisuja yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

–Kumppanuustyö hyödyttää jokaista.

Kumppanuuspöytään voi tulla kertomaan toiveistaan tai oman yhdistyksensä palveluista. Siellä etsitään yhteistyökuvioita ja kehitetään uusia toimintamalleja.

Kumppanuuspöydän järjestelyissä ovat mukana Järjestöt mukana muutoksessa -hanke, Leader Aisapari, Aijjoos-toiminta ja Järvilakeuden kansalaisopisto. Kumppanuuspöytään voi ilmoittautua Kultalahdelle puhelimitse, sähköpostitse tai lomakkeella, joka löytyy esimerkiksi kumppanuuspöydän facebook-tapahtumasta. Sieltä löytyy myös suora kokouslinkki. Teams-kokoukseen voi liittyä selaimesta, sovellusta ei pakko ladata omalle koneelle.

KUMPPANUUSPÖYTÄ ei ole vain Kaksineuvoisen juttu, vaan niitä pidetään koko maakunnan laajuudelta, seuraavaksi helmikuussa Alajärvellä, Ähtärissä ja Kurikassa, maaliskuussa Kauhajoella ja Ilmajoella ja huhtikuussa Seinäjoella. Toiminnan tavoitteena on myös yhdyshenkilöverkoston kokoaminen ja järjestöneuvottelukunnan perustaminen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.