Järvi-Pohjanmaalla viimeisin koronatartunta jouluna

Julkaistu:

Aihe:

Koronatilanteen rauhoittuessa myös koronanäytteiden määrä on laskenut. Niitä otettiin 4.-10.1. vain 79 kappaletta, joka on huomattavasti vähemmän kuin aikaisempien viikkojen aikana. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä muistuttaa alueen asukkaita hakeutumaan koronatestiin, mikäli flunssan oireita ilmenee.

Järvi-Pohjanmaan alueella on pidetty suljettuina jo noin kuukauden ajan kuntien hallinnassa olevia tiloja, kuten liikunta- ja nuorisotiloja, koronaepidemian rajoittamiseksi. Rajoitteita lähdetään purkamaan avaamalla Alajärven Pallohalli, Vimpelin liikuntahalli ja Lappajärven Jamin liikuntasali 12.1. alkaen. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kuitenkin suosittelee, että tiloja käytettäessä ryhmäkoko on maksimissaan 10 henkilöä, mahdollisuuksien mukaan turvavälit otetaan huomioon, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta (käsien pesu tai käsidesin käyttö ennen harjoituksia ja että valmentajat käyttäisivät kasvomaskia.

Muiden tilojen ja toimintojen osalta noudatetaan aikaisemmin annettuja suosituksia 17.1.2021 asti, jonne ulottuu myös aluehallintoviraston päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta ja alueellisen yhteistyöryhmä nyrkin suositukset.

Pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 15.1.2021, jolloin myös alueen tilanteesta ja suosituksien/rajoituksien jatkosta tiedotetaan seuraavan kerran.

Seuraavat rajoitukset ja varotoimenpiteet ovat voimassa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella 17.1.2021saakka: Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen sekä Lehtimäen, Lappajärven ja Vimpelin terveysasemien ovet ovat suljettuina, jolloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella ja Järvi –Pohjanmaan kaikkiin tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin sekä intervalliosastolle annetaan erittäin vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat). Akuuttiosastolla saavat vierailla ainoastaan saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden omaiset. Kaikista vierailusta sovitaan puhelimitse etukäteen (06 –2412 7777 tai 06 –2412 7771).

Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla koko Järvi-Pohjanmaan alueella. Lappajärven ja Lehtimäen toimintakeskusten toiminta käynnistyy uudelleen 4.1.2020 pienryhmätoimintana. Työpaja Apajan ja Kipinän toiminta käynnistyy uudelleen 11.1. pienryhmätoimintana.

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna. Avoimen varhaiskasvatuksen lapsiparkkitoiminta alkaa 18.1.2021. Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa palataan normaaleihin laskutuskäytäntöihin 18.1.2021 alkaen.

Kaikki Alajärven ja Vimpelin sekä Lappajärven esi- ja perusopetuksen yksiköt ovat lähiopetuksessa. Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin lukio-opetus tapahtuu lähiopetuksena.

Kirjastojen uloslainaus jatkuu. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin ja kirjaston sivuilta. Kirjastojen muut tilat ovat suljettuja ja kirjastoauton toiminta keskeytetty 17.1.2021 saakka. Kasvomaskien jako kirjastoissa vähävaraisille henkilöille jatkuu edelleen. Ohjeet maskien jaosta löytyvät kaupungin, kuntien ja kirjaston sivuilta.

Alajärven musiikkiopisto ja kansalaisopiston kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa 17.1.2021 asti. Vimpelissä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto antaa etäopetusta 17.1.2021 asti. Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytetty 17.1.2021 asti. Vapaa-aikatoimen ulkoliikuntatilat ovat avoinna. Monitoimihallin ja uimahallin yleisövuorot on suunniteltu otettavaksi käyttöön 18.1.2021 alkaen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.