Maakunnan koronatartuntamäärät kasvussa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ilmoitti maanantaina aamupäivällä, että koronatartuntamäärät ovat kääntyneet uudelleen kasvuun ja täyttävät edelleen kiihtymisvaiheen kriteerit. Viime vuoden viimeisellä viikolla (viikko 53) todettiin 10 tapausta ja tämän vuoden ensimmäisen viikon tapausmäärä on 15. Ilmaantuvuus on ollut 14 viimeisen vuorokauden aikana 13/100 000 asukasta. Osa viimeaikaisista tartunnoista on ulkomailta (20 %) ja esimerkiksi perhepiiristä saatuja tartuntoja oli 27 %.

Tartunnanlähdettä ei ole pystytty jäljittämään viidesosassa tartuntoja. Sairastuneista 60 % on ollut jo karanteenissa olevia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 10.1.2021 yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 443.

Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 63 522. Eilen tutkittiin 191 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä on 1,2 %. Koronatestiin hakeutuminen on ollut selvästi vähäisempää kuin marraskuussa.

Alueellinen koronatyöryhmä, “nyrkki”, kokoontuu tänään keskustelemaan tilanteesta. Sairaanhoitopiiri tiedottaa sen päätöksistä huomenna.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.