Joulu viitoittaa tammikuun koronatilannetta

Karanteeniin asetettujen altistuneiden määrä tällä hetkellä alueellamme on noin 20 henkilöä. 14.-20.12. näytteitä otettiin 272, ja tänä aikana positiivisia koronanäytteitä todettiin kolme kappaletta. 1,1 prosenttia otetuista koronanäytteistä oli tuolla ajanjaksolla positiivisia. 21.-22.12. koronatestejä otettiin 48 kappaletta.

Asumispalveluyksikkö Kultakämmenen työntekijöiden ja asukkaiden seulontanäytteet koronan osalta ovat osoittautuneet negatiiviseksi ja toiminta on normalisoitumassa. Liittyen aikaisemmin todettuihin Kultakämmenen koronatapauksiin, yksi asukas menehtyi viikonlopun aikana. Järvi-Pohjanmaan perusturva välittää lämpimät osanotot läheisille.

Vaikka Järvi-Pohjanmaan koronatilanne on menossa parempaan suuntaan, johtoryhmä muistuttaa edelleen alueen asukkaita rajoittamaan fyysisten kontaktien määrää, käyttämään suojamaskeja ohjeiden mukaisesti, pitämään turvavälejä ja hakeutumaan koronatestiin nuhaisina tai flunssaoireisina.

–Kontaktien määrän rajoittaminen on tärkeä muistaa, etenkin kun ihmiset kuitenkin jossakin määrin liikkuvat eri alueiden välillä joulun aikaan. Se, miten tässä onnistutaan, näkyy viikko, pari joulun jälkeen tartuntojen määrässä, arvioi vs. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila.

Pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 4.1.2021, jolloin alueen koronatilanteesta saadaan seuraava päivitys.

AVI:N 17.12. asettama kielto koskien kaikkia yli 10 hengen yleisötilaisuuksia on voimassa 17.1.2021 saakka. Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin suositukset ovat niin ikään voimassa samaan päivämäärään ja esittävät, että julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suljetaan, matkustelua tulee välttää ja joulu tulisi viettää omassa perhepiirissä ja samassa taloudessa asuvien kesken. Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja vakavasti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö. Sosiaalihuollon yksiköissä mukaan lukien kehitysvammahuollossa pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille.

Järvi-Pohjanmaan omat rajoitukset ovat voimassa 11.1. saakka. Niiden mukaan terveyskeskuksen sekä Lehtimäen, Lappajärven ja Vimpelin terveysasemien ovet ovat suljettuina, ja asiointi tapahtuu ajanvarauksella. Asumispalveluyksiköissä vierailuja kehotetaan välttämään ja olemaan yhteydessä asukkaisiin älylaitteiden avulla. Joissain yksiköissä voidaan järjestää oma tila tapaamiselle, mutta siitä on sovittava etukäteen.

Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla. Lappajärven ja Lehtimäen toimintakeskusten toiminta käynnistyy 4.1.2021 pienryhmätoimintana. Työpaja Apajan ja Kipinän toiminta käynnistyy 11.1.

Kaikki Alajärven ja Vimpelin esi- ja perusopetuksen yksiköt palaavat lähiopetukseen 7.1.2021 samoin kuin Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin lukio-opetus.

Kirjastojen uloslainaus jatkuu. Muut tilat ovat suljettuja ja kirjastoauton toiminta keskeytetty. Kasvomaskien jako kirjastoissa vähävaraisille henkilöille jatkuu edelleen.

Alajärven musiikkiopisto ja kansalaisopiston kuvataidekoulu Eero sekä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto Vimpelissä jatkavat etäopetuksessa 11.1.2021 asti. Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytettynä. Kaikki harrastus- ja vapaa-ajan toiminta Alajärven kaupungin ja Lappajärven sekä Vimpelin kunnan sivistystoimen käytössä olevissa tiloissa on niin ikään tauolla.

THL:N viiveellä päivittyvän seurannan mukaan Alajärvellä oli 22. joulukuuta 94 koronatartuntaa, Vimpelissä 20, Lappajärvellä 10, Soinissa 12, Evijärvellä 10 ja Kauhavalla 14.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.