Etelä-Pohjanmaalla sunnuntaina yksi tartunta — lisätoimia vaaditaan kiihtymisvaiheen pysäyttämiseksi

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina yksi uusi koro-navirustartunta. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 401.

Koronan takia osastohoidossa on viisi koronaviruspotilasta, osa sairaalassa ja osa alueen terveyskeskuksissa.

Kahden viikon aikana on todettu yhteensä 84 koronavirustapausta. Ilmaantuvuus on 43,5/100 000 asukasta. Viimeisen viikon aikana sairastuneista 52 % on ollut jo karantee-nissa olevia.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 55 608. Eilen tutkittiin 178 näytettä.

ETELÄ-POHJANMAA on ollut kiihtymisvaiheessa 27.11. lähtien, eivätkä Avin antama aikaisempi kokoontumisrajoitus ja Nyrkin suositukset ole vähentäneet uusien tartuntojen ilmaantumista toivotusti. Tämän vuoksi alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päätti esittää aluehallintovirastolle harkittavaksi yli 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä. Epidemian rauhoittuminen alueella edellyttää tiukkoja kokoontumisrajoituksia, mutta myös jokaisen yksilön sitoutumista turvavälien noudattamiseen ja maskien käyttöön.

Nyrkki pitäytyi omassa max. kymmenen henkilön kokoontumissuosituksessaan ja päätti jatkaa sen voimassaoloa 11.1.2021 saakka. Joulua on turvallisinta viettää omassa perhe-piirissä ja samassa taloudessa asuvien kesken.

Nyrkki antoi suosituksen julkisten ja yksityisten sisäliikuntatilojen sulkemisesta 11.1.2021 saakka. Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin tapahtuvia vierailukäytäntöjä tiukennettiin vastaamaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suosituksia:

· Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja vakavasti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö/puoliso.

· Sosiaalihuollon yksiköissä pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.