Vimpelin kunnanvaltuusto 14.12.2020: Kerhoihin ja Montulle lisärahaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Anne Niemi totesi Keskustan ryhmäpuheenvuorossa, että talousarvion toteutuminen riippuu hyvin pitkälti pandemian haltuun saamisesta. Hän tiesi kertoa sairaanhoitopiirin suunnitelmasta, että hoitohenkilöstö pyritään saamaan rokotetuksi helmikuun loppuun ja riskiryhmät kesäkuuhun mennessä, jolloin odotettavissa olisi normaali kesä ja talous alkaisi toipumaan. –Maaliskuussa on tulossa ilouutisia kaikille kunnille, sairaanhoitopiirin hyvä tulos näkyy silloin alenevina hintoina.

Ryhmä kiinnitti huomiota väen vähenemisen hidastumiseen verrattuna naapurikuntiin, etenkin työssäkäyvän väen eli veronmaksajien osalta. Myös Reijo Hongisto (sin.) iloitsi, että suksenkärki on saatu hangen yläpuolelle. –Kannustan hakemaan aktiivisesti kaikkia mahdollisia avustuksia kuntaan Helsingin päästä.

Terhi Honkonen kiitteli Haloon puheenvuorossa, että kuntaa pyritään kehittämään vaikeista ajoista huolimatta, mutta toivoi, ettei kunta säästäisi itseään hengiltä investointilistan supistamisella. Hän toivoi etenkin nuoriin panostamista.

Pasi Sova (haloo) esittikin 10 000 euron määrärahaa peruskoululaisten säännölliseen kerhotoimintaan ja samaa summaa Montun pitämiseksi auki ympäri vuoden kahtena iltana viikossa. Äänestyksen jälkeen aloitteet hyväksyttiin. Hänen ehdotuksestaan Sääksjärven luistelukentän valaistukseen myönnettiin 7 000 euron määräraha. Hän esitti myös tekojääradan aikaistamista vuodella vuosilta 2022–2023, mutta äänestyksessä esitys hävisi.

Tekojäärata sijoitettaneen tulevan hybridikoulun yhteyteen. Sitä ollaan toteuttamassa kolmannen sektorin johdolla ja avustusrahojen turvin. Suunnittelu on jo käynnistynyt.

Mainos

Jyrki Niemi (haloo) peräänkuulutti Rantakylän koulun kunnossapitoa, ettei se menisi käyttökelvottomaksi ja esitti siihen 75 000 euron määrärahaa. Anne Niemi muistutti Vimpelin sitoutuneen tasapainottamisohjelmaan ja sanoi, että se on ylimääräisen valtionavun ehto. Rahaa voidaan mahdollisesti jopa periä takaisin. Marja-Leena Laakso (kesk.) toivoi, että koulukiinteistön jatkokäyttö selvitettäisiin ensin ja kunnostus soviteltaisiin tulevan tarpeen mukaan. Äänestyksessä Jyrki Niemen aloitteen taakse asettui vain neljä valtuutettua.

VALTUUSTO hyväksyi perusturvan talousarviomuutoksen, jossa terveyspalveluihin lisätään 250 000, hoito- ja hoivapalveluihin 100 000 ja sosiaalipalveluista vähennetään 100 000 euroa.

Yhdyslinjan rakentaminen Vimpelin ja Alajärven välille puhtaan veden saamiseksi mahdollisessa kriisitilanteessa hyväksyttiin. Valtuusto päätti äänin 14–7, että seuraavalla valtuustokaudella jatketaan 21 valtuutetun voimin. Haloo Vimpeli esitti 17 valtuutetun valtuustoa, koska samankokoisissa naapurikunnissa toimitaan 17–19 valtuutetulla ja Vimpelissä on omaa palvelutuotantoa heitä vähemmän, sekä säästönäkökulman vuoksi. 21 valtuutettua perusteltiin demokratian säilymisellä.

Valtuusto hyväksyi myös JärviS-Energian osakassopimuksen sekä Jpyp:n osakassopimuksen päivittämisen.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.