Etelä-Pohjanmaalla ei todettu eilen yhtään uutta tartuntaa, mutta koronatilanteen ei voida vielä arvioida rauhoittuneen

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ei todettu maanantaina  uusia koronavirustartuntoja. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 401.

Koronan takia osastohoidossa on muutama koronaviruspotilas. Kevään aikana osastohoitoa tarvinneita koronapotilaita oli vain neljä, mutta tämän syksyn aikana kaikkiaan 26 potilasta on ollut koronan vuoksi osastohoidossa keskussairaalassa. Potilaiden keski-ikä on ollut 69 vuotta.

Kahden edellisen päivän tartuntamäärien perusteella ei voi vielä arvioida koronatilanteen rauhoittuneen. Viimeisen viikon aikana on todettu 44 tartuntaa (ilmaantuvuus 22,8/100 000 asukasta) ja kahden viikon tartuntamäärä on 84 (ilmaantuvuus 43,5/100 000 asukasta).

Ensi viikolla päivä alkaa pidentyä ja vietämme joulua, tänä vuonna hiukan poikkeuksellisesti. Sairaanhoitopiiri toivoo, että joulua vietetään suositusten mukaisesti turvallisesti omassa perhepiirissä ja samassa taloudessa asuvien kesken. Joulurauhan julistuksen mukaisesti: “Kehotamme kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään.”

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 56 157. Eilen tutkittiin 395 näytettä. Positiivisten koronanäytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on viimeisen viikon aikana 1,2 %.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.