Tuija Ahola Seinäjoelta Suomen Kotiseutuliiton varapuheenjohtajistoon

Tuija Ahola. Kuva: Piia Ylisalmi.

Julkaistu:

Aihe:

Valinnat tehtiin Kotiseutuliiton valtuuston etäyhteyksin järjestetyssä syyskokouksessa perjantaina 11. joulukuuta. Ensi vuonna liitto jatkaa kotiseututoiminnan tarkastelua kestävän kehityksen näkökulmasta ja paneutuu nuorten omaehtoiseen kotiseututoimintaan. Nuorille kotiseutu on usein merkittävä osa identiteettiä.

Tuija Ahola – aktiivinen ja laaja-alainen kulttuuritoimija

Kehittämisasiantuntija Tuija Ahola on ollut Kotiseutuliiton valtuuston jäsen 2019 lähtien. Hän on aktiivinen toimija kulttuurikentällä. Tällä hetkellä hän toimii mm. Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana sekä yhdistyksen rakennusperintötyöryhmän puheenjohtajana.

Ahola työskentelee Etelä-Pohjanmaan liitossa kehittämisasiantuntijana kulttuurin tehtäväalueella. Hänellä on laaja tausta museo- ja kulttuurialalla. Ahola on työskennellyt mm. Jyväskylän yliopiston museossa, Evijärven kulttuurisihteerinä ja museonhoitajana Järviseudun museossa. Hän on toiminut myös kulttuurituotannon läänintaiteilijana Pohjanmaan taidetoimikunnassa. Ahola on humanististen tieteiden kandidaatti.

Aholan sydäntä lähellä ovat erityisesti elävä kulttuuriperintö sekä kulttuurimatkailun ja kulttuuriperinnön yhdistäminen. Samoin teatterin ja muun taiteen ja kulttuuriperinnön luova ja perinteitä säilyttävä yhdistäminen ovat hänelle tärkeitä toiminnan ja uudistamisen kohteita.

”Kulttuuriperinnössä on valtavat mahdollisuudet ja paljon aineksia esille tuotavaksi ja hyödynnettäväksi. Erityisen kiinnostavaa onkin paikallinen moninainen kulttuuriperintömme, sen vaaliminen ja tunnetuksi tekeminen sekä paikallisten kulttuuristen juurien vahvistaminen tulevaisuuden voimavaraksi ja rakennuspuiksi”, Ahola toteaa.

Suomen Kotiseutuliitto on kotiseututyön keskusjärjestö ja yksi maan suurimmista kansalaisjärjestöistä. Kotiseutuliitto vaalii kulttuurin monimuotoisuutta ja kulttuuriympäristöjä, nostaa esille paikalliskulttuureita, tukee kotiseututyötä sekä vaikuttaa yhteiskunta- ja aluesuunnitteluun. Liiton jäsenistöön kuuluu yli 700 kotiseutu-, kaupunginosa- ja muuta yhdistystä, 102 kuntaa ja kaikki maakuntien liitot. Kotiseutuliiton jäsenkentässä toimii noin 150 000 aktiivista kansalaista.

Kotiseutuliitto vastaa valtionavustuksen jakamisesta seurantalojen korjauksiin ja tarjoaa asiantuntijaneuvontaa korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.