Veto vei Pyrintöä

Anni Kujala luottaa Vedon joukkueen potentiaalin kantavan pudotuspeleihin. Arkistokuva.
PYYNIKIN Urheiluhallilla nähtiin lauantain Naisten Korisliiga-ottelussa virkeällä peli-ilmeellä liikkeellä ollut ja taistelutahtoinen Veto. Vimpeliläiset hakivat pisteet Pyrintöä vastaan pelatusta ottelusta lukemin 59–77 (28–44) ja nousivat sarjatilastossa seitsemännelle sijalle kuudella pisteellään.

Pelin alku ei vaikuttanut lupaavalta, luonnehti valmentaja Jukka-Pekka Kujala ottelun ensimmäistä viittä minuuttia, jonka aikana Vedon korintekoyritykset eivät onnistuneet ja kotijoukkue repi piste-eroa. Aikalisällä joukkuetta heräteltiin onnistuneesti. Veto oli jakson lopussa kaksi pistettä Pyrintöä edellä ja toisessa jaksossa pystyi venyttämään etumatkaansa huomattavasti.

–Yleensä takaa-ajajan osa ei ole helppo, vaikka tulee pieniä hyviä hetkiä. Saimme pidettyä johdon kolmannessa ja neljännessä erässä. Sopivan maltillisesti pelattiin hyökkäyspäässä, eikä lähdetty liikaa Pyrinnön aggressiiviseen juoksupeliin mukaan.

Kujala oli tyytyväinen puolustuspeliin sekä heittoprosentteihin. –Pyrintö ei hirveän hyvin osunut tänään. Oma heittopeli parani Kouvottaret-peliin verrattuna ja ratkaisijoita riitti laajemmalla rintamalla.

MYÖS Anni Kujalalle jäi pelistä hyvä fiilis. –Omaan peliin olen tyytyväinen, tuli onnistumisia hyökkäys- ja puolustuspäässä. Heittopäivä olisi voinut olla parempikin.

Hän on suhteellisen tyytyväinen omaan alkukauden peliinsä, koska on pystynyt ”vastaamaan huutoon” ja pelaamaan hyökkäyspäässä aiempaa aktiivisemmin. –Tavoitteena on saada vielä enemmän tehoja, ettei pisteidentekovastuu jää ”liikaa” meidän amerikkalaistriolle. Näen, että joukkueena meillä on potentiaalia kehittyä vielä kauden aikana. Minulla on tästä hyvä tunne. Kayla Gordon on päässyt jo sisään joukkueen tapaan pelata. Meillä on taitavia pelaajia jokaiselle pelipaikalle sekä lisäksi nuoria, nälkäisiä pelaajia. Kun kaikki loksahtaa kohdalleen, voimme haastaa kärkijoukkueitakin. Pudotuspelit ovat erittäin realistinen tavoite ja uskon, että sinne mennään.

MARIAH Millerillä oli hyvä pelipäivä, tuloksena 23 pistettä, 10 levypalloa ja kaksi syöttöä.

–Onnistumiset ruokkivat lisää onnistumisia ja hän hyödynsi hyvin heittopaikkoja, totesi Jukka-Pekka Kujala.

Kayla Gordon oli vetolaisittain pelin kärkihahmo, hän teki 21 pistettä, otti 17 levypalloa ja antoi yhden syötön.

–Hän on todella kova levypalloissa ja tulee olemaan sarjan kovimpien joukossa niiden suhteen, jos kaikki menee hyvin, samoin kuin pistetilastossa. Hän on täyttänyt Youngin paikan hyvin.

Pihla Jaatinen heitti viisi pistettä, Riikka Kujala teki tehot 5/1/5, Anni Kujala 10/2/3 ja Doniyah Cliney 12/6/6.

KOSKA Etelä-Pohjanmaalla voimassa olevat kokoontumisrajoitukset estäisivät joulukuun aikana yleisön ottamisen peleihin, Veto on siirtänyt 9. ja 19. päivien kotiottelunsa myöhäisempään ajankohtaan.

–Seuralle on raskasta pelata tyhjille katsomoille. Pelasimme kaksi ensimmäistä kotiottelua lokakuussa tyhjille katsomoille yleisörajoitusten ollessa päällä. Päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että jos tilanne olisi rauhoittunut joulun jälkeen, olisi mukavaa pelata kotiyleisölle, totesi Jukka-Pekka Kujala.

–Toivottavasti tilanne helpottaa ja kotipeleille löytyy sopiva ajankohta, jolloin yleisö voi turvallisesti tulla hallille, Anni Kujala sanoi.

Suomen cupin puolivälieräsarja pelataan 12. joulukuuta. Veto pelaa tuolloin Espoossa Honkaa vastaan.

Veto pelaa myös vierasottelun Espoo Basket Teamia vastaan 16. joulukuuta.

Sarja jatkuu joulutauon jälkeen Vedon osalta 6. tammikuuta, jolloin sen on ohjelman mukaan määrä pelata Pyrintöä vastaan kotonaan.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.