80 eristyksiin tai karanteeniin viikonlopun aikana Kaksineuvoisen alueella

Julkaistu:

Aihe:

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen alueella on viikonlopun aikana todettu sekä koronapositiivisia että koronavirukselle altistuneita henkilöitä. Kaikkiaan viikonlopun aikana on asetettu eristykseen tai karanteeniin noin 80 henkilöä. 

Ylihärmän yläkoululla on tapahtunut joukkoaltistuminen maanantaina 23.11. Tämän vuoksi Ylihärmän yläkoulun seitsemäsluokkalaisia on asetettu karanteeniin. Lisäksi Ylihärmän päiväkodilla on tapahtunut joukkoaltistuminen 26. ja 27.11. Tästä syystä myös Ylihärmän päiväkodin lapsia ja henkilöstöä on asetettu karanteeniin.  

Ylihärmän yläkoulu siirtyy etäopetukseen 30.11–4.12. väliseksi ajaksi, ellei jatkotartuntoja esiinny. Jatkotoimista tiedotetaan kuluvan viikon aikana. 

Evijärven koulualtistumiseen liittyen ei ole ilmennyt uusia tartuntoja, joten koulutyö Evijärven yläkoulussa ja lukiossa voi jatkua normaalisti huomisesta tiistaista lähtien. 

Mainos

KAKSINEUVOISEN tiedotteessa vastataan myös kysymykseen siitä, miksi altistumisessa ja karanteeniin asettamispäivässä on viivettä.

Kun henkilö todetaan koronapositiiviseksi, aloitetaan tartunnan jäljitys. Henkilön katsotaan tartuttaneen virusta 48 tuntia ennen oireiden alkua. Virusta voi kantaa myös lähes oireettomana. Lisäksi joissain tapauksissa henkilö ei välttämättä ole hakeutunut heti oireiden alkaessa koronatestiin, vaan on saattanut sairastaa aluksi kotona. Tästä syystä altistumispäivästä saattaa olla jo muutamia päiviä, ennen kuin henkilö asetetaan karanteeniin. 

–On tärkeää, että otat yhteyttä terveyskeskukseen, jos sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita. Näitä oireita ovat muun muassa kuume, yskä, päänsärky, haju- ja makuaistin häiriöt sekä pahoinvointi. Hakeutumalla testiin ajoissa tartunnanjäljitys ja altistuneiden kartoitus saadaan käyntiin mahdollisimman pienellä viiveellä.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.