Tiistaina 15 uutta koronatartuntaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti, että tiistaina sen alueella todettiin viisitoista uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 281.

Valtaosa sairastuneista on ollut jo karanteenissa ja tartunnan liittyvät Järvi-Pohjanmaan tartuntaryppääseen. Osastohoitoisia koronapotilaita on seitsemän, osa sairaalassa ja osa alueen terveyskeskuksissa.

Tartuntamäärät Etelä-Pohjanmaalla ovat reilussa nousussa. Ilmaantuvuusluku 14 vrk:n seurannassa on 48,7/100 000 asukasta. Se ylittää selvästi kansallisen kolmiportaisen luokittelun kiihtymisvaiheen rajan (> 10-25/100 000 asukasta). Myös positiivisten näytteiden osuus on 2,4 prosenttia viimeisen viikon ajalta. Myös tämä luku korkeampi kuin kiihtymisvaiheen kriteereissä (> 1 %). Tämän takia alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki arvioi perjantain 27.11.2020 ylimääräisessä kokouksessa, onko Etelä-Pohjanmaalla siirrytty uudelleen perustasolta kiihtymisvaiheeseen.  

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 46 661.  Eilen tutkittiin 534 näytettä.

Jaa juttu: