Tiistaina 15 uutta koronatartuntaa

Valtaosa sairastuneista on ollut jo karanteenissa ja tartunnan liittyvät Järvi-Pohjanmaan tartuntaryppääseen. Osastohoitoisia koronapotilaita on seitsemän, osa sairaalassa ja osa alueen terveyskeskuksissa.

Tartuntamäärät Etelä-Pohjanmaalla ovat reilussa nousussa. Ilmaantuvuusluku 14 vrk:n seurannassa on 48,7/100 000 asukasta. Se ylittää selvästi kansallisen kolmiportaisen luokittelun kiihtymisvaiheen rajan (> 10-25/100 000 asukasta). Myös positiivisten näytteiden osuus on 2,4 prosenttia viimeisen viikon ajalta. Myös tämä luku korkeampi kuin kiihtymisvaiheen kriteereissä (> 1 %). Tämän takia alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki arvioi perjantain 27.11.2020 ylimääräisessä kokouksessa, onko Etelä-Pohjanmaalla siirrytty uudelleen perustasolta kiihtymisvaiheeseen.  

Mainos

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 46 661.  Eilen tutkittiin 534 näytettä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.