Alajärvellä 10 uutta koronatartuntaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Luku kasvoi eilisen tiedotteen jälkeen kymmenellä tartunnalla. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa. Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvätaiemmin tiedossa olleisiin tartuntaryppäisiin. Uusia tartuntoja on todettu Paavolan koulun, Alakylän koulun ja Vimpelin yhteiskoulun oppilailla. Valtaosa uusista tapauksista on todettu jo karanteenissa olevilla. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä karanteeniin asetettuja altistuneita Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on noin 370. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.

Kultakämmenen asumispalveluyksikössä on todettu kahdella asukkaalla positiivinen koronavirustartunta. Kaikki asumispalveluyksikön 40 asukasta on testattu ja testitulosten perusteella muilla asukkailla ei ole todettua koronavirusinfektiota. Kultakämmenen asukkaat ja osa henkilöstöstä on asetettu karanteeniin. Asumisyksikön toiminta pystytään turvaamaan. Tilanteen johdosta asumisyksikön vierailuun on asetettu rajoituksia.

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna pois lukien Koulumäen päiväkoti, joka on suljettu 6.12.2020 asti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat voivat järjestää lastensa hoidon itse.

Kaikki Alajärven ja Vimpelin esioppilaat, 1-3 vuosiluokkien oppilaat ja erityisen tuen oppilaat palaavat lähiopetukseen omiin kouluihinsa keskiviikkona 25.11.2020 normaalin lukujärjestyksen mukaisesti. Karanteeniin määrätyt tai sairaat oppilaat eivät osallistu lähiopetukseen. Perusopetuksen 4.-9. vuosiluokkien oppilaat, poislukien erityisen tuen päätöksellä olevat oppilaat, jatkavat etäopetuksessa 6.12.2020 asti. Lisätietoa koulujen järjestelyistä löytyy Wilma-tiedotteistaja koulujen omilta sivuilta. Koulukuljetukset ajetaan lähiopetuksessa olevien osalta 25.11.2020 alkaen normaalisti. Ruuan jakelu etäopetuksessa oleville oppilaille aloitetaan tiistaina 24.11.2020. Tiistain ruoka-annoksen voivat noutaa kaikki ne, jotka ovat aterian tilanneet.

Alajärven ja Vimpelin lukio-opetus toteutetaan etäopiskeluna lukukauden loppuun. Syksyn ylioppilasjuhlat järjestetään kevään 2021 juhlien yhteydessä. Opiskelijoiden ruuan jakelu aloitetaan tiistaina 24.11.2020.

Alajärven musiikkiopisto ja kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa lukukauden loppuun. Vimpelissä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto antaa etäopetusta.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytetty 6.12.2020 asti.

Kirjastot aloittavat uloslainauksen 25.11.2020.Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin ja kirjaston sivuilta. Kirjastojen muut tilat avataan ja kirjastoauto aloittaa toimintansa 7.12.2020 alkaen.

Vapaa-aikatoimen ulkoliikuntatilat ovat avoinna. Kaikki harrastus-ja vapaa-ajan toiminta Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan sivistystoimen käytössä olevissa tiloissa keskeytetään 6.12.2020 asti.

Nelimarkkamuseo on suljettuna 6.12.2020 asti.

Vimpeli on sulkenut Nuorisotalon, mukaanlukien kahvion toiminta, elokuvateatteri ja 4H-kerhot, liikuntasalin kuntosaleineen (pois lukien Vedon Korisliiga-joukkue), Vieresniemen saunan, Rantakylän ja Sääksjärven koulujen liikuntasalit sekä Toimelan ulkopuolisen ruokailun.

Lauantaille suunniteltu Lakis Areenan avoimien ovien päivä siirretään parempaan ajankohtaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.