Omaishoitajien viikko käynnistyy sunnuntaina

Julkaistu:

Aihe:

Teemaviikon avaa omaishoitajien valtakunnallinen kirkkopyhä sunnuntaina 22.11.

Jäsenyhdistykset järjestävät teemaviikolla koronarajoitukset huomioiden tapahtumia eri puolilla Suomea.

–Teemaviikko tuo esiin omaishoitajien merkittävää panosta sekä omaishoitoyhteisön monipuolisia tukimuotoja, joita on lisätty ja kehitetty korona-aikana, kertoo Omaishoitajaliiton toiminnanjohtaja Sari-Minna Tervonen.

Omaishoitajaliitto ja jäsenyhdistykset tarjoavat muun muassa laajennetusti neuvontaa Kysy omaishoidosta -chatissa, jossa liiton ja yhdistysten ammattilaiset vastaavat kysymyksiin. Lisäksi Omaishoidon vertaischatissa voi puhua mieltä askarruttavia asioita vapaaehtoisten kanssa.

Mainos

Valtakunnallisen viikon päätapahtuma on 25.11. kello 13, jolloin julkaistaan juhlavideo teemaviikon verkkosivuilla. Video käsittelee omaishoitoa henkilökuvien, musiikin ja keskustelun avulla. Juontajana ja esiintyjänä toimii muusikko Joel Hallikainen.

Videolla omaishoidon arjesta kertoo poikansa Nevinin, 7, omaishoitajaäiti Maarit Haapaniemi. Videolla esiintyy myös omaishoitaja Rita Kemppi, joka kertoo arjestaan Lewyn kappale -tautia sairastavan Erkki-miehensä kanssa.

Omaishoitajaliiton 19.11. julkaistavassa Lähellä-lehdessä eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen tervehtii omaishoitajia. Tervehdys on katsottavissa myös videona teemaviikon verkkosivulla 19.11. lähtien.

–Koko eduskunnan ja omasta puolestani haluan kiittää teitä jokaista omaishoitajaa tekemästänne arvokkaasta hoivatyöstä. Työnne ja välittämisenne arvo on korvaamaton sekä läheisillenne että koko Suomelle, Vehviläinen kiittää tervehdyksessään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.