Evijärvellä soudettiin viikonloppuna SM-matkoja virtuaalisesti

Evijärven kuntoilukeskuksella olivat soutamassa Martti Mäkelä (vas.), Matti Etelämäki, Jaana Hietala, Aimo Järvelä, Esko Hyyppä ja Liisa Äyrä. Kuva: Aimo Sironen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

SISÄSOUDUN 500 metrin, viiden kilometrin, 10 kilometrin ja maratonmatkojen SM-kilpailut järjestetään koronaviruksen vuoksi loppuvuoden aikana virtuaalisesti.

Soutupaikkoja on ympäri maata. Evijärven kuntoilukeskuksessa järjestettiin 500 ja 10 000 metrin kisat viikonloppuna. Paikalla olivat vain kilpailijat ja toimitsijat. Ensimmäistä kertaa Suomessa soutajat pystyivät osallistumaan SM-kisoihin myös kotoa käsin.

Lauantain 500 metrillä Evijärven Urheilijoiden Liisa Äyrä oli ykkönen 50-vuotiaiden naisten sarjassa. 40-vuotiaiden naisten kevyessä sarjassa evijärveläinen Jaana Hietala sijoittui toiseksi. Myöskin kotiseuraa edustava Aimo Järvelä voitti 70-vuotiaiden miesten sarjan.

Myös Lappajärven Veikkoja oli mitaleilla. Esko Hyyppä oli kakkonen miesten 60-vuotiaiden kevyessä sarjassa ja Matti Etelämäki 70-vuotiaiden miesten sarjassa. 90-vuotiaiden miesten sarjan voitti Martti Mäkelä suomenennätysajalla.

SUNNUNTAINA kilpailtiin 10 kilometrillä, jossa Liisa Äyrä voitti 50-vuotiaiden naisten sarjan. Aimo Järvelä souti 70-vuotiaiden ykköseksi 10 kilometrillä sekä yleisen sarjan neljänneksi päivän toisella kisamatkalla, 10 kilometrin slide-sarjassa. Jaana Hietala souti slide-sarjan kolmanneksi.

Miesten 60-vuotiaiden kevyessä sarjassa Esko Hyyppä souti kolmoseksi. Matti Etelämäki sijoittui 70-vuotiaiden sarjassa kakkoseksi ja Martti Mäkelä voitti lauantain tapaan 90-vuotiaiden sarjan suomenennätysajalla.

Kisapaikalla oli mukana soutamassa 10 kilometrillä myös Anni Keisanen. Hän edustaa Jämsänkosken Soutuveikkoja mutta on kilpaillut useana vuotena myös Evijärven Urheilijoiden kirkkovenejoukkueessa. Hän souti 10 kilometrin suomenmestaruuteen, jääden yleisen sarjan suomenennätyksestä vain 20 sekuntia.

–KISAT onnistuivat hyvin, ja kuntoilukeskuksen tiloissa oli riittävästi tilaa käydä ne turvallisesti. Kilpailijat olivat tyytyväisiä siihen, että kilpailut voidaan järjestää uudella tekniikalla samalla, kun perinteiset kilpailut joudutaan perumaan, kertoo evijärveläissoutaja Aimo Sironen kuntoilukeskukselta.

Seuraavan kerran kilpaillaan joulukuussa koko- ja puolimaratonilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.