Alajärvi kiihtymisvaiheessa: kaksi uutta tartuntaa eilisen jälkeen

Järvi-Pohjanmaan perusturvajohtaja Tanja Penninkangas tiedotti perjantaina aamupäivällä, että Alajärven kaupungin alueella on todettu Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyen yhteensä 25 positiivista koronatartuntaa 14.-20.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi tänää neilisestä kahdella uudella tartunnalla. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa.

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä altistuneita on kartoitettu Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella yli 150, ja heidät on asetettu karanteeniin. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.

Eilen pandemiajohtoryhmä julkaisi uudet toimintaohjeet, joihin sisältyy muun muassa suositus yli 20 hengen kokoontumisrajoituksesta sekä perusturvalautakunnan määräys, että yli 50 henkilön kokoontumisia ei saa järjestää 4.12. saakka.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.